Öne Çıkanlar yasa dönüşüm Bursa değerlendirme kura

Deprem kenti Hatay'daki afet konutları yıl sonunda teslim edilecek

Türkiye 6 Şubat tarihinde felaketi yaşadı.

Art arda yaşanan büyük depremler, 11 ilde etki göstererek yıkıma neden oldu.

Enkaz kentlerinde yaralar sarılmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da afet konutlarının inşası gece gündüz demeden sürüyor.

73 bin 710 konut yapımı planlanıyor

Enkaz kentte; TOKİ tarafından ihale edilen ve ihale aşamasında olan konut sayısı 33 bin 221'i buldu.

TOKİ tarafından bölgeye 73 bin 710 afet konutunun yapımı planlanıyor.

Anahtarlar yıl sonu itibarıyla teslim edilecek

Hatay Valiliği koordinesinde yapımı devam eden afet konutlarının yıl sonu itibarıyla depremzede vatandaşlara teslim edilmeye başlanması bekliyor.

Altınözü ilçesi Karsu Mahallesi’nde devam eden 364 konut ve 4 iş yerinin inşaatında da sona gelindi. Güzelliğiyle cezbeden TOKİ konutları drone ile görüntülendi.

"Yeni komşularımızı bekliyoruz"

Karsu Mahallesi’nde mevcutta bulunan TOKİ konutlarında ikamet eden Gülşen Hünkaroğlu, ekiplerin çalışmalarının aralıksız sürdüğüne dikkat çekerek, “İnşaat güzel gidiyor, gece gündüz çalışıyorlar. Yeni komşularımızı bekliyoruz, onlar depremzede. Rabbim yardımcıları olsun.” dedi.

"İnşallah en kısa zamanda teslim edilecek"

Yaşamını sürdürdüğü TOKİ konutlarından memnun olduğunu dile getiren Fatih Gazi, afet konutlarının güzelliğine değinerek şu cümleleri kullandı;

Burası Altınözü TOKİ konutları. Şu anda bu konutlarda ikamet ediyoruz, memnunuz. Afet konutları yapılıyor, orası da çok güzel oluyor. İnşallah en kısa zamanda teslim edilecek. Güzel günlerde sahiplerine verirler inşallah. Ekipler, gece gündüz çalışıyorlar. Geceleri taş kırma işlemi yapıyorlar mesela sesleri duyuyoruz. Durmadan çalışıyorlar. Çıkıp baktığımızda muhteşem gördük. Gerçekten çok güzel olmuş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.