Öne Çıkanlar Bursa UİP ceza Projeler 3

Finansal Kurumlar Birliği'nin  13. Genel Kurul Gerçekleşti

Banka dışı finans sektörünün çatısı Finansal Kurumlar Birliği'nin (FKB) 13. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. FKB yönetiminin, üye şirketlerin ve finans ülkelerinin üyelerinin hazır içeriğisiz Genel Kurul'da, banka dışı finans sektörünün mevcut sürdürülmesi ve sürdürülebilen değerlendirmeler yapıldı.

Finans sektörünün en önemli oyuncularından olan; Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman, Varlık Yönetim ve Tasarruf Finansman Şirketlerini bünyesindean FKB'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emre Ballı , Türkiye ekonomisine sağladıkları katkıyıtükleri bir yılda bıraktıklarını vurgulayarak, “Temsil ettiğimiz beş sektörde 2024 yılı konsolide hesaplamaya göre; işlemimiz yüzde 67,6 oranında büyüyerek 2 mevcut 44 milyar liraya, aktifimiz yüzde 47,2 oranında artarak 988 liraya, öz kaynak büyüklüğümüz yüzde 71,7 oranında büyüyerek 192 milyar liraya ulaştı” dedi. Ballı , Türkiye'nin üretim gücü, ihracat performansı, üretim yapısı ve hanenin gelişmiş refahına katkı sağlamak için, FKB çatısı altında 125 üye şirketiyle; bu yıl da iş birliğiyle tüm hızıyla devam ettiği belirtildi, "Finansal piyasaların dinamik yapısı, yeniliklerin sürekli yenilik arayışına ve dayanışmaya yöneliyor. Bu esnek, 2025 yılında önemli parlaklıklarımız arasında dijitalleşme, veri güvenliği, sürdürülebilir enerji, sermaye yeterliliği ve insan kaynağı yatırımları yer alıyor".

Varlık yönetim sektörü hakkında da bilgi veren Ballı , 2024 yılında varlık yönetiminin öz bilgilerin 2023'e göre yüzde 68,8 artışla 15,1 milyar TL'ye ve aktif hacminin ise yüzde 98,3 artışla 33,1 milyar TL'ye çıktığını belirtti. Sektörün 2024 yılındaki finansal kuruluşlarından toplam 41 milyar TL'lik mevcut varlığını kaydeden Ballı, "Portföy büyüklüğümüz ise 135 milyar TL'yi aşarak, sektörde daha da güçlendi. Bu büyüme, sektörümüzün güçlendiğini ve daha iyi hizmet sunma kapasitemizin arttığını gösteriyor" diye konuştu.

“Yeşil ekonomiyi destekliyoruz”

Finansal Kiralama Sektörü Başkanı Selahattin Güldü ise, yeşil ekonomi ve sürdürülebilirlik konularını sektör olarak takip ederek vurgulayarak, “Geçen yönetim kuruluşunda sadece Leaseurope - Avrupa Leasing dönemi ile sürdürülebilirlik konusunda iş birliğimizi devam ettiriyoruz .

“FKBbulut Ortak Veri Merkezi'ni yeni hizmetlerle günden güne büyütüyoruz 

Faktoring Sektör Başkanı Nurcan Taşdelenler de FKBulut ile üyelere sanal sistem yönetiminden, barındırma hizmetlerine; saklanmaktan, siber güvenliğe; E-posta sisteminin, felaketin sona ermesine kadar birçok alanda hizmet verdiğini belirterek, "Üyelerimizin hayatlarını değiştirmek için; mobil uygulama, uzaktan kimlik bilgileri, sözleşmelere dahil, müşteri istihbarat servisleri ve daha fazlasını sunmak için devam ediyor" diye konuştu.

“Bu yıl da tasarruf ekonomisinin iyi bir sinerji yakalanmasını bekliyoruz”

Finansman Sektörü Başkanı Ahmet Özcan ise, "2025 yılında tasarruf ekonomisine yönelik olarak yeni finansal ekonomik ekonomimize kazandırılması, halka arz işlemlerinin yaygınlaştırılması, tasarruf finansman şirketlerinin nezdinde fonların sigortalanması, tasarruf aracınınlık yaptığı yatırımların sigorta acenteliği, bütçenin korunması ve arbitrajı tahsilinin yapılmasıyla birlikte finansman iyi bir sinerji toplamasını beklemek" diye konuştu.

“Finansmana kolaylığı kolaylaştıracağız”

Finansman Sektör Temsil Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Burak Elgin, 2024 yılında finans sektörünün dijitalleşmeye, sürdürülebilirlik ve müşteri odaklılık alanlarında önemli mesafe kat ettiğini belirterek, “Böylece tabana yayılan kalkınmaya doğrudan katkı sağladık. Ayrıca finansal kapsayıcılığı artırmaya yönelik dijital çözümlerimiz de çeşitlendi. 'Şimdi Al, Sonra Öde' yani Şimdi Al Sonra Öde çözümleriyle hem bireysel bilgi birikimi hem de küçük yeteneklere erişim olanağını kolaylaştırdık. Finansmana erişimini kolaylaştırmak için devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.