Öne Çıkanlar MEDYA sözcü Darbe çimonto bakım

Bursa Büyükşehir Çekirge kaldırımlarına 19 Milyon  harcadı

 Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hiç gerek olmadığı halde Zübeydehanım Caddesi’nin kaldırım ve tretuarlarını baştan aşağıya yenilediğini duyurmuştuk. Kaldırımların bazı bölgelerinde bulunan ve tamir ile giderilebilecek kısmi çöküntüler dışında bir problem olmadığı halde, Zübeydehanım Caddesi’nin tamamında bu işe girişilmesinin neden olduğu israfa dikkat çekmiştik.
O israfın rakamı belli oldu
Söz konusu işin ihale dosyalarına ulaştık ve 19 milyon liraya yakın bir maliyetinin olduğunu gördük. Çekirge ve Zübeydehanım Caddelerinin kaldırım yapımının birlikte ihale edildiği işin toplam maliyeti ise 18 milyon 880 bin TL.

İhale ile yapılan iş örtüşmüyor
Bursa’nın düzinelerce çözüm bekleyen acil sorunları varken gereksiz yere bu kadar büyük bir rakamın harcanmasının takdirini kamuyona bırakırken, ihaledeki bazı detaylar da dikkatimizi çekti. Çekirge Caddesi’nin ve Zübeydehanım Caddesi’nin tamamlanan bölümlerinde sadece tretuar ve kaldırım işi yapılırken, ihalede çok sayıda elektrik ve aydınlatma işinin bulunması soru işaretlerine neden oluyor. İşin yüklenicisi olan firma çalışanlarından aldığımız bilgi de, kesinlikle sadece kaldırım yaptıklarını ve aydınlatma işiyle ilgili hiç bir bilgilerinin olmadığı yönündeydi.

Sadece kaldırım imalatının yapıldığı bir işte, bu kadar kalem aydınlatma işinin ne aradığı, iş teslimine 2 aydan az bir zaman kalmışken bu işlerin yapılıp yapılamayacağı tam bir muamma olarak ortada duruyor. Kaldı ki, söz konusu caddelerde bu yönde bir ihtiyaç da bulunmuyor. Konuyla ilgili belediyenin ilgili birimlerinden ya da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan bir açıklama bekliyoruz.

Kaynak: CHT Medya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.