Öne Çıkanlar müstakil TERMACİTY 178 teras kktc

Bakan Murat Kurum: İstanbul'da 1,5 milyon konutu dönüştüreceğiz

AK Parti İstanbul milletvekili adayı olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir'de yer alan bir otelde, İstanbul'daki Bayburtlularla bir araya geldi.

Kurum burada yaptığı konuşmada, 11 ili etkileyen ve 50 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin acısını 85 milyonun tamamının hissettiğini ifade etti.

Sahada 155 bin konutun inşasının devam ettiğini aktaran Kurum, bir yıl içerisinde 319 bin, toplamda 650 bin konutu inşa ederek afetzedelere teslim edeceklerini belirtti.

"İstanbul'da 1,5 milyon konutu dönüştüreceğiz"

Kurum, İstanbul'un bir deprem kenti olduğuna işaret ederek, "İstanbul'un bir deprem şehri olduğunu unutmadık. İstanbul'da riskli görülen 1,5 milyon konutu 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası' kapsamında dönüştüreceğiz." dedi.

AK Parti iktidarları döneminde Bayburt'a milyarlarca liralık yatırımlar kazandırdıklarını dile getiren Kurum, 200 binin üzerinde Bayburtlunun yaşadığı İstanbul'da en kısa zamanda bir  Kültür ve Sanat Merkezi yapacaklarını anlattı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan bize emanettir"

Kurum, Bayburt'a kazandırdıkları askeri kışlanın ikinci kısmının ihalesini de en kısa zamanda yapacaklarını belirterek, şehrin içerisinde kalan Bayburt Genç Osman Stadyumu'nu da şehrin dışına taşıyacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendilerine eli nasırlı babaların, ağzı dualı anaların emaneti olduğunu anlatan Kurum şöyle devam etti:

O, bize, İstanbul'u yiğitlikle fetheden Sultan Fatih'in, aşkla imar eden Sinan'ın, ezanlarıyla kuşatan Ayasofya'nın emanetidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.