banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa seramik ipotek ev

Kahramanmaraş'ta arazileri baraj altında kalan vatandaşlar için yapılan evler depremde zarar görmedi

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Göksun ilçesinde çok sayıda ev ve iş yerine zarar verdi.

Gücüksu Mahallesi'nde ikamet eden ve Adatepe Barajı nedeniyle arazileri kamulaştırılan hak sahiplerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 65 konut yapıldı.

Yöresel köy mimarisine uygun olarak yapılan bu binalar, depremlere direnirken mahallenin eski yerleşim yerinde bulunan konutların ise büyük bölümü yıkıldı ya da ağır hasar gördü.

Gücüksu Mahalle Muhtarı İsmail Özden, AA muhabirine, köyün eski yapılarının büyük oranda zarar gördüğünü ifade etti.

Kerpiç evlerin tamamının yıkıldığını anlatan Özden, "Demek ki yapı sağlam olmazsa insan da ölüyor, yapı da yıkılıyor. Demek ki sağlam yapılırsa bir şey olmuyormuş. Atadan, dededen kalan kerpiç evlerin tamamı yıkıldı. 170 ev yerle bir oldu. 4 insanımız öldü. 350 hayvanımız telef oldu. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz, hava şartları da çok perişan etti bizi." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından baraj altında ev ve arazileri kalanlara 65 yeni ev yapıldığını, 2017'de bu evlere yerleştiklerini dile getiren Özden, "Bu konutlarda hiçbir hasar yok. Devletimiz sağ olsun cüzi bir rakamla verdi. Vatandaşlarımız da memnun. Bu evlerde olanlarda sıkıntı yok. Bu evlerde vatandaşlarımız oturmaya devam ediyor." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19