Öne Çıkanlar kont Turgut emlakçı şiddet çalıştay

Kendi enerjisini üretebilen portatif çevre dostu ev: KODA
KODA; istediğiniz zaman kurup, istediğiniz zaman toplayıp taşıyabileceğiniz ve bunların yanı sıra kendi enerjisini üreten ödüllü bir tasarım.



KODA evleri bir göl kenarı evi, sıcak bir kafe, atölye, ofis, stüdyo ve hatta bir derslik olarak bile kullanılabilir.



KODA evleri Estonyalı tasarımcı grubu Kodasema tarafından tasarlanmış.

KODA sıra dışı tasarımıyla bulunduğu yüzeye sabitlemeye gerek kalmadan kondurulabiliyor. Tek ihtiyaç düz bir alan. Bu da istenildiği zaman bir kamyona yüklenip istenilen yere taşınmasını sağlıyor.



25 metrekarelik bir alana oturan küp şeklindeki KODA evleri bir yatak odası, bir oturma odası, mutfak ve banyo içeriyor. Ayrıca KODA kullanıcıları farklı küpleri birleştirip, kendilerine daha geniş ve özel alanlar yaratabiliyor.



Baş tasarımcı mimar Ülar Mark; tasarımcılar Hannes Tamjärv, Taavi Jakobson, Marek Strandberg, Kalev Ramjalg ve iç mekan tasarımcısı Kadri Tonto gibi isimler KODA'nın yaratım sürecinde varını yoğunu ortaya koymuş.



“Yeşil Düşünmek” sloganıyla üretilen KODA'nın üretiminde doğa ve enerji dostu malzemeler kullanılıyor. Ayrıca duvarlarındaki yalıtım sebebiyle yaz-kış iç sıcaklık istikrarla korunuyor.



Tasarımcılar kendi sözleri ile KODA'yı böyle anlatıyor: "Gürültü, toz, bakteri, soğuk hava, kara kış, yakıcı yaz; bunların tümü dışarıda tutuluyor. Yaptığımız kapılar ve yalıtkan duvarlara teşekkür etmeliyiz. Kırmızı gözler, kuru ciltler, çevresel stres ve puslu düşünceler; geçmişte yapılan hataların sonucu olarak ortaya çıkan karbondioksit artışı ile oldu. Biz bunu ortadan kaldırmak istiyoruz."

KODA'nın küp tasarımında bir üst kat inşa ediliyor. Burada yatak odanızı oluşturabileceğiniz bir alan elde edebiliyorsunuz. Bunun yanında çatısına yerleştirilen güneş panelleri evin enerji ve ısınma sorununu da ortadan kaldırıyor. İnce ama iyi yalıtılmış duvarlar da değerli olan enerjiyi evin içinde tutarak tasarıma can veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.