Öne Çıkanlar değerlendirme yasa Şanlıurfa ve Diyarbakırda 4 bin 971 konutun dağıtımı yapılacak serkan özgöz Osmangazide Metruk Bina Kalmayacak

Gazeteci Necmi İnce Hukuk Zaferleri kazanmaya devam ediyor

Bursa Büyükşehir Belediye eski  Başkanı Alinur Aktaş 'ın kamu gücünü kullanarak 23-10-2021'de  İnce Medya Grup İmtiyaz Sahibi,Genel Yayın Yönetmeni ve Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce'den, kendisine şantaj ve hakaret yapıldığı iddiası ile ilgili şikayetçi olmuştu.

Bu şikayet sonrasında İnce Medya Grup Genel Yayın Yönetmeni ve Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce İstanbul'da yakalanıp evine ve gazetesine onlarca polisler  gidip arama yaparak işlemler yapılmıştı.Hatta bu olaylar sonrasında gözaltına alınan  Gazeteci Necmi İnce nöbetçi mahkemeye çıkartılarak, suçsuz ve hukuksuz bir şekilde Bursa E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilerek 25 gün tutuklu kalmıştı.

Bu yaşanan olaylar sonrası 25 gün suçsuz yere Alinur Aktaş'ın şikayeti ve Ahmet Bayhan 'ın tanıklığı ile  Şantaj ve hakaret suçundan daha mahkemeye bile çıkmadan cezaevinde yatan Gazeteci Necmi İnce hakkında, yapılan hukuki itirazlar sonrasında nöbetçi TC. Bursa 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuksuz yargılama kararı alındı.

İşte bu kapsamda da geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediye eski Başkanı Alinur Aktaş'ın Gazeteci Necmi İnce için açılan Şantaj davasında TC. Bursa 27. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından karar  davasında  suçsuz olduğu ve beraat ettiği açıklanmıştı.

İşte bu kapsamda alt mahkeme olan T.C. Bursa 27. Asliye Ceza mahkemesine Şantaj suçundan beraat eden ve sonra hakaret suçundan ceza verilen dosya Necmi İnce itiraz ile Bursa Bölge İstinaf mahkemesine yaptı.

İşte bu alt mahkemede verilen karara itiraz eden Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce'nin sonrasında T.C. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi  6. Ceza Dairesi 13-03-2024 kesin kararında hem Şantaj suçunun hemde hakaret suçunun olmadığına kesin karar verdi.

Bu karar sonrasında açıklama yapan İnce Medya Grup İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Necmi İnce "TC. Vatandaşı olarak hukukun üstünlüğüne inancım her zaman devam etmektedir,ülkemizde tarafsız Savcı ve Hakimlerimizi verdiği kararlardan dolayı tebrik ediyorum, ilahi adalet tecelli etmiştir ama hakkımda iftira ve hakaret ederek haberler yapanlar inşallah bu karardan dolayı şapkalarını önlerine koyarak yanlışlarından geri adım atarlar.Ayrıca kamu gücünü kullanarak yapılan haksız ve hukuksuz olayların içine girenlerin eninde sonunda adaletin yerini bulduğunu bu davada da görmüşlerdir" dedi.

Açıklamasının sonunda Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce başından geçen ve 25 gün suçsuz yere tutuklu yargılanmasından  dolayı kararın kesinleşmesi ile yeni dönemde seçimi kaybeden Alinur Aktaş ve Ahmet  Bayhan için maddi ve  manevî tazminat davası açacağını ve asılsız yapılan haberler ilgili ceza davası başta olmak üzere tazminat davasıda açılarak mahkemeye vereceğini ve kazandığı bu karardan sonrasında  bu beraat kararından dolayı yine lokmalı, davulcu ve zurnalı hayır yaparak halka ikram edeceğini kamuoyu açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.