Öne Çıkanlar Uludağ ulaşım İhracat İnşaat Ercan Akyıldız

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri sahiplerini arıyor

Yarışma yoluyla elde edilecek fikirsel üretimin kamu nezdinde de bir tartışma ortamı yaratılmasının arzu edildiği YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri’nde, genç mimarlar ve iç mimarlar tarafından ortaya konacak fikirlerin hayata geçirilmesi için sektörde yer alan aktörlerinin devreye sokularak mimarlık / tasarım kültürünün bilinirliğine ve niteliğine katkı verilmesi de amaçlanıyor.

YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri yarışmasının 2020 teması (Afet ve Acil Durumlarda Kullanılacak) Taşınabilir Yaşam Birimleri olarak belirlenmiş. Bu bağlamda genç mimarların ve iç mimarların, mesleklerinde tecrübelerini artırmak isteyen genç ofislerin, günümüzün değişen ve tekrar şekillenmeye aday ‘acil barınma’ kavramı üzerinden fikirlerini sunmaları bekleniyor. Belirlenen tema çerçevesinde, bir sorunsala en iyi hikâyeyi oluşturarak çözümler sunulmasının teşvik edildiği yarışmada katılımcı ekiplerden, son teknolojinin kullanıldığı yenilikçi tasarım süreçlerini içeren, ekolojik dengeyi göz önünde bulundurarak malzemelerin şimdiye kadar bilinen özelliklerine ek olarak sahip olmadığı bir özelliğin kazandırıldığı bir tasarım oluşturulması isteniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.