banner18
Öne Çıkanlar 46 karne 12 kent Bursa

Adana'da depremzedeler için ilk aşamada 2 bin 200 konut yapılması planlanıyor

Vali Elban, AA muhabirine, merkez Çukurova ilçesinde Şambayadı ile Sarıçam ilçesinde Buruk mahallelerinde deprem konutlarıyla ilgili alanlarda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ceyhan ilçesinde de hem konteyner kent hem de konut yapımıyla ilgili iki yer hazırlandığını vurgulayan Elban, "TOKİ tarafından kalıcı konutlar için Ceyhan'daki yer uygun bulundu. Dolayısıyla orayla ilgili de hazırlıklar devam ediyor." dedi.

Elban, kentte hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini aktararak, "Depremzedeler için 2 bin 200'e yakın konutun planlaması yapıldı. Ancak hak sahipliği çalışmaları hasar tespitine göre devam ediyor. Dolayısıyla bu sayı kaç olur bilmiyoruz. Ancak hak sahibi bina sayısı şu anda 3 bini geçti." ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19