Öne Çıkanlar aşı sigorta Elazığ banyo İmar

Petrol Ofisi geçen yıl pazar liderliğini korudu

Petrol Ofisi, geçen yıl madeni yağ ve kimyasallar pazarındaki payını yüzde 31'e, madeni yağlar pazarındaki payını da yüzde 29,7'ye çıkararak her iki alanda liderliğini korudu.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye madeni yağ ve kimyasallar pazarı 2021 yılında yaklaşık yüzde 10,2 büyüyerek toplam 384 bin 682 tonluk satışa ulaştı.

Petrol Ofisi, geçen yıl toplam satış rakamını 148 bin tonun üzerine taşıdı. İç pazarın yanı sıra küresel pazarda da satışlarını güçlendiren şirket, 4 kıtada 33 ülkeye yaptığı madeni yağ ihracatını da 11 bin tonun üzerine çıkarttı.

Şirket, geçen yıl pazarın üzerinde bir büyüme gerçekleştirerek Türkiye madeni yağlar sektöründeki liderliğini devam ettirdi. Petrol Ofisi, madeni yağ ve kimyasallar pazarındaki payını yüzde 31'e, madeni yağlar pazarındaki payını da yüzde 29,7'ye çıkararak her iki alanda liderliğini sürdürdü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Petrol Ofisi Üst Yöneticisi Selim Şiper, Kovid-19 salgınının getirdiği zorlu şartlara rağmen şirketin olumlu performans gösterdiğini belirterek, 'PETDER'in 2021 yılı madeni yağlar ve kimyasallar raporuna baktığımızda, Petrol Ofisi'nin hemen hemen tüm alanlarda satışlarını geliştirdiği, pazarın üzerinde büyüme kaydettiği ve bu alanda mevcudiyetindeki iki liderliği de pekiştirerek, aralıksız sürdürdüğü görünüyor. Bu çok önemli bir başarı. Ancak madeni yağ alanında ulaşılan bu rakamlara, pandemi koşullarının yanı sıra bir yandan dev bir dijital dönüşüm, bir yandan Texaco üretim, satış ve dağıtımına hazırlıklar ile ilk üretimine başlanması, diğer yandan yeni yatırımlar yapılırken yeni ürünler geliştirilirken, yeni müşteriler kazanılırken ulaşıldı.' değerlendirmesinde bulundu.

Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu da başta otomotiv olmak üzere ilgili tüm alanlardaki gelişmeleri yakından takip ettiklerine dikkati çekerek, 'Distribütörlerimiz, bayilerimiz ve müşterilerimizle bir bütün olarak, hem bugün hem de geleceğe yönelik düşünüyor, çalışıyor, ürün ve hizmetlerimizi geliştiriyor, yatırım yapıyoruz.' ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.