banner18
Öne Çıkanlar 46 karne 12 kent BEKLEYİN

2021 Mayıs'ta işyeri ve konut kira artışı oranı ne oldu?

 Nisan ayı sona erdi, Mayıs ayı  başladı. Şimdi gözler kira artışlarına çevrildi. Zira her ay belirlenen ve 12 ay geçerli olacak kira artış oranı hesaplaması yapılacak? Mayıs ayında kira artışı için masaya oturacaklar haber içerisinde, Ocak 2021 itibarıyla kira artış oranlarını tek bir yerden erişerek görebileceksiniz. Ülke genelinde mülk sahibi olan, bu mülklerde kiracılık yapan milyonları yakından ilgilendiren kira artış oranı ve artış rakamlarının hesaplanması her ay büyük önem arz ediyor. Ev sahibi ile kiracı, işyerleri ve meskenler için kira artışının belirlenmesi için masaya Mayıs ayı için bir kez daha oturcaklar. Mayıs 2021 itibarıyla kira sözleşmelerine uygulanacak yeni kira artış oranı hesaplaması belirtilecek. TÜİK tarafından haftanın ilk iş günü Pazartesi günü Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, kiralara yapılacak zam oranları belirlenmiş olacak.  

İşyeri ve mesken sahipleri kiracılarına sözleşme yenileyecek olanlara 1 yıl süreyle 3 Mayıs 2022 tarihine kadar yapıalcak zamlı kira artışı oranı yarın belirlenecek. Ocak 2020 başlangıç olmak üzere, Yılın geride kalan tüm aylarında açıklanan enflasyon rakamlarına göre uygulanacak aylık diliminde kiralara yapılan zam oranlarını sizler için alttaki tabloda yer verdik. Her ay yaklaşık veya 1, 2 puan altında, üzerinde gelen TÜFE ve Yi-ÜFE yıllık ortalama rakamlarını öğrenmiş olacaksınız. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19