Öne Çıkanlar İnşaat gölbaşı gıda EİG çanakkale

İMAR BARIŞI’NA BAŞVURANLARIN İZLEMESİ GEREKEN 12 ADIM!

Belge alabilmek için yapılan ilk etap başvurusunda metrekare, ada-parsel, inşaat alanı, emlak vergi değeri, imar mevzuatına aykırılık gibi bilgiler talep ediliyor. Bu bilgilerle başvuru ve ödeme yaptıktan sonra Yapı Kayıt Belgesi’ne sahip olunuyor. Yapı Kayıt Belgesi alındıktan sonraki tapu sürecinde ise proje çizimleri, zemin tespit tutanağı gibi teknik bilgilerin yazılması, tapu için de yine bir ödeme yapılması gerekiyor.

Yapı Kayıt Belgesi

Yapı Kayıt Belgesi alabilmek için ilk etapta gerekli olmayan proje çizimlerini yapıp 15 bin hatta 30 bin lira isteyen danışmanlar bile var. Oysa ki Yapı Kayıt Belgesi almak için süreci yürüten firmalar daire başı 200-300 lira gibi bedellerle bu işlemleri yapıyor. Tapu işlemleride dahil edildiğinde hizmet bedeli daire başı yalnızca 2-3 bin lira oluyor.

İmar Barışı Başvuru

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya’nın verdiği bilgilere göre İmar Barışı’na başvuranların izlemesi gereken 12 adım şöyle sıralanıyor:

1- İmar Barışı’na e-Devlet üzerinden başvuru

2- Bina için tüm resmi incelemelerin yapılıp, başvuru kapsamının belirlenmesi

3- Binada teknik tespitlerin yapılması

4- Bakanlığa gereken bilgilerin beyan edilmesi

5- Yapı Kayıt Belgesi bedelinin hesaplanıp, ödemenin yapılması

6- Bakanlık onaylı Yapı Kayıt Belgesi’nin çıkarılması

7- Resmi kurumlara İmar Barışı’ndan yararlandığınızın bildirilmesi

8- İskanlı tapu için bina projesinin hazırlanması

9- Bina zemin tespit tutanağının Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne onaylatılması, belediyeden ‘iskan olur’ yazısının alınması

10- İmar Barışı dosyasının tapuya teslim edilmesi

11- İskan tapu bedelinin hesaplanıp ödemenin yapılması

12- İskanlı yeni tapunun çıkarılması

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.