Koray Grup'tan 70 yıllık bir miras: Yapılarla yazılan tarih

Konut Projeleri

Türkiye ve dünyada çok sayıda projeye imza atan Koray Grup, 70. kuruluş yıl dönümünü özel bir toplantıyla kutladı. Etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunan Koray Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhun Kartal, "70 yıldır modern Türk mimarisinin en önemli yapılarına imza atmanın gururunu anlatıyor" dedi.

Kuruluşu 1956 yılına dayanan Koray Grup, 70 yıllık tarihinde hem Türkiye'de hem de devam eden birçok imza projesi gerçekleştirdi. Özellikle İstanbul Levent ve Maslak bölgesindeki inşa edilmiş çağdaş binaları ile bölgenin mimari gezisinde önemli rol oynayan Koray Grup; QNB Finansbank Kristal Kule, Sabancı Center, Yapı Kredi Bankası Genel Müdürlük Binası gibi projelerle hafızada bırakıldı. Ankara'da ise Karum AVM ve İş Bankası Genel Müdürlük Binası gibi yapılar, grup kurumsal ve halkın katılımı gösteriliyor.

Konut projelerinde da güçlü bir portföye sahip olan Koray Grup, ürünü "İstanbul İstanbul" ve "Kasaba" gibi premium markalı yaşam projeleriyle farklılaştı. Yurt içi ilişkilerin yanı sıra Suudi Arabistan, Rusya Federasyonu, Malta, Azerbaycan ve Ürdün gibi zengin projeler üstlenen Koray Group, Türkiye'nin uluslararası alanda tanınan inşaat markalarından biri haline geldi.

Koray Grup, dünya genelindeki dönüm noktalarına şahitlik etti

1969 yılında insanlık Ay'a ilk adımını attığında, Koray Grup da Türkiye'de modern yapılaşmanın simgelerinden biri olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü binasını inşa ediyordu. 1989 yılında Berlin Duvarı yıkılarak dünyada yeni bir dönem başlarken Koray Grup, aynı yıl İstanbul'un iş dünyasında yön veren yapılardan Yapı Kredi Plaza'yı hayata geçirdi. Bu eş zamanlı gelişmeler, Koray Grup'un sadece inşaat sektöründeki başarısını değil, aynı zamanda tarihi anlara tanıklık ederek çağın tarihine göre şekillenen bir yapı üreticisi olduğunu da gözler önüne seriyor.

Yeni alanlarda büyüme hedefi

Endüstriyel yapılardan üniversitelere, akıllı ofislerden konut hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede projeler geliştiren Koray Grup, 2017 yılı itibariyle faaliyet alanlarını çeşitlendirerek birleştirme enerji, girişimcilik ve teknoloji odaklı yatırımlara yönelmeye başladı. Bugün gayrimenkul, geliştirme, enerji ve girişim sermayesi alanında faaliyet gösteren Koray Grup, 70 yıllık parayla projeler katan projeler üretmeye devam ediyor.

Koray GYO, Türkiye'de kurulan ilk gayrimenkul Yatırım Ortaklığı!

1996 yılında Yapı ve Kredi Bankası ile Koray'ın kurduğu ortak gayrimenkul yatırım ortaklığı, Türkiye'de kurulan ilk GYO olarak önemli başarılara imza attı. 2021 yılında diğer ortağının hislerinin tamamının tamamlanmasıyla Koray GYO olarak Koray Grubu bünyesine katıldı. Piyasa beklentileri doğru analiz ederek dünya standartlarında özgün projeler hayata geçiren Koray GYO, son olarak Çekya'da 174.000 m 2 arsa üzerine gelir paylaşımı modeliyle proje yayılmak üzere sözleşme imzaladı.

Orhun Kartal: “70 yıldır dünyanın satış gücüyle çok şey inşa ettik”

Koray Group'un 70'inci yılına ilişkin açıklama yapan Koray Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhun Kartal , “Sayın Ayduk Koray'ın 1956 yılında kurduğu Koray Group, 70 yıl boyunca sadece tarihe tanıklık etmekle kalmadı, aynı zamanda tarih yazmayı da başardı. İstanbul Levent'teki Büyükdere Caddesi'nde inşa ettiğimiz 17 bina, adeta bir 'Koray City' yarattı. Projeyi hayata geçirir. Brüt beton birikimiki uzmanlığımızla, her geçen gün mükemmel inşaat tekniklerini en hızlı ve en verimli şekilde öğrenebilen, modern Türk mimarisinin en değerli yapıtlarına imza attık.

Zamanın ruhuna uyumu sağladıkça biz de gelişimimizi sürdürdük. Bugün yalnızca bir müteahhitlik çağının parçaları geçtik; Koray Yapı, Koray GYO, Koray Enerji ve Koray GSYO ile geniş bir aile olduk. 70 yılda pek çok başarı imza attık ve yeniliklerle, yeni yatırımlarımıza devam ederek sürekli olarak değer katmaya devam ediyoruz” dedi.

Enerjide ve girişimde yeni bir Koray dönemi

Kuruluşundan bu yana inşaat sektörünün liderlerinden olan Koray Grup, son yıllarda enerji ve yatırım alanlarında önemli adımlar atarak faaliyet faaliyetlerini genişletti. Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlar, grup Hun Yenilenebilir Enerji (HUNER) aracılığıyla yürütülüyor. HÜNER; sistem ve programla elektrik üretim tesislerine yatırım yapılarak, bu tesislerin kurulumu, işletilmesi ve enerji satışı alanında faaliyet gösterilmektedir.

Huner çatısı altında faaliyet gösteren Storemate , enerji depolama teknolojilerine odaklanıyor. Bu girişim Koray Group'un teknolojik, sürdürülebilirlik ve katma değer üretme vizyonunun somut örneklerini oluşturuyor.

Türkiye'nin Avrupa projeleri ise Koray Enerji markası altında ilerliyor. Güneş, rüzgar ve batarya depolama santralleri alanlarında küresel projeler geliştiren Koray Energy'nin

Yunanistan ve Ukrayna'da işletmede olan iki güneş santrali yatırımı bulunuyor. Ayrıca, yedi farklı Avrupa geçişi enerji santrali yatırımları için iş iyileştirme faaliyetlerine devam ediyor. Koray Enerji Avrupa'daki sürdürülebilir enerji projelerinde aktif rol alarak

Koray Grup'un enerji stratejisinin temel taşı olarak tek verimli uluslararası büyüme ve sorumluluk hedeflerini yansıtıyor.

Grubun en genç şirketi olan Koray Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (Koray GSYO), 2025 yılında kuruldu. Türkiye ve kapsamlı girişimlere sermaye desteği sağlayan Koray GSYO, üretim, teknoloji, turizm ve start-up'lara yatırım yapmayı hedefliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.