Öne Çıkanlar aşı sigorta Elazığ banyo İmar

Türkiye Kentsel Dönüşüm İle Yenilenecek!

Kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ederken konu hakkında bir açıklamada ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya tarafından yapıldı.  Kaya yapmış olduğu açıklamasında kentsel dönüşümün Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu belirterek depreme karşı dayanıklı ve kaliteli yapılar ile Türkiye'nin daha modern ve sağlıklı şehirlere kavuşabileceğini söyledi.

 TÜRKİYE'DE HER SENE 300 BİN KONUT YENİLENECEK! 

Büyük bir can ve mal kaybına neden olan 17 Ağustos depreminin yaklaşan 21. yıldönümü nedeni ile açıklamada bulunan ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya kentsel dönüşüm çalışmalarının büyük bir öneme sahip olduğunu, Türkiye'nin her geçen saat daha da yaklaşan deprem riskine karşı ancak bu projeler sayesinde hazırlanabileceğini belirterek “Bu çerçevede 100 bini İstanbul’da olmak üzere her yıl 300 bin konutun dönüşümü sağlanacak.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı sayesinde her şehrin kendine özgü bir dönüşüm yasası olacak ve taşkın alanında olan yapılar risk altında bulunmayan yeni yerleşim alanlarına taşınacak. Tarihi bölgelerde bulunan sağlıksız yapıların tamamı yenilecek ve şehir merkezinde kalan eski sanayi alanlarının dönüşümü gerçekleştirilecek. Ayrıca alt yapı hizmetlerinin sağlanması amacıyla finansman desteği de verilecek. Çarpık yapılaşmanın ve mülkiyet problemlerinin yaşandığı alanların dönüşümü içinse modern şehircilik anlayışına uygun imar planları oluşturulacak. İmar barışı sayesinde ise mevcut yapı alanlarında artış olmadan her yıl 50 bin konut güçlendirilecek” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.