Öne Çıkanlar aşı sigorta Elazığ banyo İmar

İMSİAD’DAN 17 AĞUSTOS MESAJI…

17 Ağustos depreminde kaybettiğimiz yurttaşları rahmetle anan Andıç, 17 Ağustos’ta depremden çok, hiçbir mühendislik ve mimarlık hizmeti almamış binaların daha fazla yıkıma ve kayba yol açtığına dikkat çekti. Andıç, “Deprem öldürmez, bina öldürür sözünden hareketle, binalarımızın depreme hazır olmasını sağlayacak olan kentsel dönüşümü, konunun taraftarlarıyla istişare ederek, ivedilikle harekete geçirmeliyiz. Bu bağlamda devletimizin revize ettiği deprem yönetmeliğine uyarak, yapılarda depreme dayanıklılığın gerektirdiği teknolojileri kullanmak hayati önem taşımaktadır” dedi.

Kentsel dönüşümü bir fırsat olarak görmek gerektiğini ifade eden Andıç şöyle konuştu: “Ülkemiz dövizle enerji ithal eden konumda. Kentsel dönüşümü bir fırsat haline çevirerek, enerji dönüşümü sağlayacak binalar yaparak, kentsel dönüşümü enerji tasarrufu konusunda bir fırsata çevirebiliriz. Deprem dayanımı yüksek yapılar ve binalardaki enerji dönüşümünün maliyetini de kat karşılığı oranlarını piyasa değerlerine çekerek finanse etmek gereklidir. Burada kamunun da bazı teşviklere destek vermesi önemlidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.