Öne Çıkanlar kont Turgut emlakçı şiddet çalıştay

Ekonomik büyüme 2017'de ivme kazanacak!
Maliye Bakanı Naci Ağbal, ekonominin 2016’nın ilk yarısında yurtiçi talepten de gelen destekle yüzde 3.9 büyüdüğünü belirterek, “Bu büyüme oranı gelişmekte olan ülkelerin 2.5 katı seviyesindedir ve tekrar ivme kazanacaktır” dedi.

Bakan Ağbal, 2017’de enflasyonu yüzde 6.5’e indirmeyi, işsizliği yüzde 10.2’ye düşürmeyi hedeflediklerini söyledi. Ağbal, reel sektörün dolar borcunun yönetilebilir seviyede olduğunu, kurdaki artışın ihracat gelirini artıracağını kaydetti.

TBMM Genel Kurulu’nda 2017 bütçesinin sunumunu yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Türkiye ekonomisi, 2016’nın ilk yarısında yurtiçi talepten de gelen destekle yüzde 3.9 büyümüştür. Bu büyüme oranı, Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkelerin ortalama büyüme oranının 2.5 katı seviyesindedir. 15 Temmuz darbe girişimi, terör saldırıları, turizmdeki daralma, zayıf dış talep ve finansal piyasalardaki kırılganlıklar yılın ikinci yarısında büyümeyi sınırlamaktadır. Büyümenin tekrar ivme kazanacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.
kaynak: milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.