banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa ipotek seramik ev

BURSA 7.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREME HAZIR OLMALI

"İMAR AFFINDAN YARARLANAN BİNALAR DA GÖZDEN GEÇMELİ"

22 ve 23. Dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er'i ziyaret etti. Ziyarette Elazığ ve Malatya'yı etkileyen depremin yarattığı yıkım, can kaybı ve üzüntü çerçevesinde, olası bir büyük deprem tehdidi altındaki Bursa'da da alınması gereken acil tedbirlerin neler olduğu konuşuldu.

Geçmiş dönem Milletvekili Demirel, görev süresi içerisinde TBMM Başkanlığı’na verdiği deprem ve Bursa konulu soru önergeleri ve Meclis araştırması taleplerini anlatarak, “Deprem ülkemizin çok acı bir gerçeği. Er ya da geç, İstanbul ve Marmara’da büyük bir depremle yüzleşeceğimiz açık. Tehlike ortada ama 1999'dan buyana yeterli yol alınamadı. Zaman geçtikçe tehlike büyüyor. Bu konu asla gündemden düşmemeli. Mevcut yapı stokunun tamamının, depreme karşı dayanıklılık testlerinin yapılmasının zorunlu kılınması gerekiyor" şeklinde konuştu.

İktidar partisinin depreme karşı önlem alma konusunda harekete geçmeye teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Demirel, zaman geçirilmeksizin Doğal Afetler Bakanlığı kurulmasını da önerdi. Demirel ayrıca, imar affından yararlandırılan binaların bir an önce ve titizlikle deprem dayanıklılığı açısından kontrolden geçirilmesini de talep etti.

"BURSA'YI ETKİLEYECEK 3 FAY HATTI VAR"

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Bursa'yı Etkileyecek 3 fay hattının bulunduğunu ve Bursa'nın yaşanması muhtemel 7.2 büyüklüğünde bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Zemin Etüdünün Şart olduğunu vurgulayan Er, "Yapı Denetim Kanunumuzun da revize edilmesi lazım. Bursa'da bina stokunun yüzde 60'ı kaçak. 1855 Depremini yaşayan Bursa, bunun tekrarı halinde ciddi tehlikeye maruz kalacak. Acilen önlemlerin alınması gerekli. Tedbir alınmazsa daha kötü bir tablo ile karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BursaDepremİmar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19