Öne Çıkanlar KESTEL ARTVİN LİMAN Yol Bursa

BALKANTÜRK EĞİTİM VAKFI’NDAN YILDIRIM İLÇESİNE YURT BİNASI SÖZÜ

Rektör Prof. Dr. Arif Karademir ziyarette yaptığı konuşmasına BTÜ’nün Balkan’da gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi vererek başladı. Özellikle, BTÜ’nün oluşturduğu ve yürüttüğü “Balkanlar Akademik, Bilimsel ve Kültürel Programı” çerçevesinde bölgedeki üniversitelerin, liselerin ve Yunus Emre Enstitüsü’ne bağlı birimlerin ziyaret edilerek yoğun bir tanıtım faaliyeti yürüttüklerini kaydetti. Bu güzel ve verimli çalışmalar sonucunda, Balkanlar’dan gelen öğrencilere BTÜ’de eğitim vermekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Karademir bu yöndeki çalışmaları arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Prof. Dr. Arif Karademir, konuşmasının devamında “Üniversitelerimizin ülkemize sunduğu en önemli kaynak iyi yetişmiş gençlerimiz. Büyük Atatürk’ün de dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek için umutlandığı en büyük kaynağımız gençler. Biz BTÜ olarak, ülkemizdeki tüm üniversitelerimizle beraber onları iyi yetiştirmek için arkadaşlarımızla var gücümüzle çalışıyoruz. Bahanelerin arkasına sığınmadan, öğrencilerimize güncel ve pratik bilgi aktarmaya çalışıyoruz. Onları, vatanını seven ve hizmet eden bireyler haline gelmeleri için elimizden geleniz yapıyoruz. Bir taraftan da toplumun ve dünyanın problemlerime duyarlı bireyler olmalarını istiyoruz. Bunu yaparken de aynı alanda ve aynı hedefe bakan kurumlar ile işbirliği içerisindeyiz. İş birliği yaptığımız kurumları her geçen gün de arttırıyoruz. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimize daha çok imkân sunmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu imkânlardan biri de barınma ihtiyaçlarının karşılanması. Öğrencilerimizin ihtiyaçlarının belki de en önemlisi olan yurt imkânını sunmamız lazım. Vakfınız da bizim değer verdiğimiz bir kurumdur. Bu çerçeve içerisinde sizin faaliyet alanlarınıza giren her ne varsa iş birliği yapmak için hazırız. Bu anlamda, üniversitemizin imkânlarını sizlere açmak istiyoruz. Gençlerimize öncelikle Yıldırım ilçesi olmak üzere Bursa’nın doğusuna yeni yurt binaları kazandırmak amacı ile kurumlar arasında diyaloğun arttırılması hedefi ile düzenlediğimiz “Yıldırım’da Üniversite Eğitimi ve Öğrenci Yurtları Çalıştayı”na katılmanızı bekliyoruz” dedi.

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı İlhan Uslu ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Küçüker’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Aytuğ Onur, Rektör Prof. Dr. Karademir’e BALKANTÜRK Eğitim Vakfı ve faaliyetleri hakkında bilgi sundu. 200'e yakın öğrenciye burs verdiklerini aktaran Onur, bu sayıyı artırmayı hedeflediklerini ama bu hedefin yanında barınma ihtiyaçlarını karşılama yönünde de bir çalışma sürdürdüklerini söyledi. BALKANTÜRK Eğitim Vakfı olarak Balkanlarla, Türkiye arasında eğitim köprüsü olma yönünde faaliyetler yürüttüklerini de ifade eden Onur, şunları söyledi: ''BALKANTÜRK Eğitim Vakfı yönetimi olarak, Balkanlar’daki gençlerin yükseköğrenimlerini Türkiye’de yapabilmelerini sağlamak amacı ile çeşitli çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Özellikle de Balkanlar’da yaşayan soydaşlarımızın ikinci evi olarak gördükleri Bursa’da bulunan iki güzide yükseköğrenim kurumunun bu konudaki hassasiyetlerini görmek bizi memnun etmektedir. Ayrıca kurumlar arasında iş birliği ile ilgili olarak bu sözleri sizden bunları duymak da çok güzel. Biz kendi projelerimizle ilgili olarak hızlı bir çalışma içerisindeyiz. Bu projelerden biri de Bursa’mıza yurt binası kazandırmak. Bu çerçevede, şehrin doğusunda bulunan üniversitemiz olan BTÜ’lü öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Özellikle kız öğrencilerimize yurt kazandırmak önem verdiğimiz bir proje. Yurt binasını öğrencilerimizin kullanımına hızla kazandırmak için yer ve bina arayışımız sürmektedir. Bu arayışımızın kısa bir zamanda biteceğini umut ediyoruz. Ayrıca öğrencilerimize burs verme faaliyetlerimiz devam etmekte. Bu anlamda da üniversiteniz öğrencilerine destek olmak istiyoruz. Biz yaptığımız çalışmalar ile BALKANTÜRK Eğitim Vakfı ailesini geliştirmeyi ve büyütmeyi hedefliyoruz. Burs verdiğimiz öğrencileri iş sahibi yapmak, dolayısı ile onların yaşam kalitelerini yükselterek destek alanımızı büyütmek istiyoruz.”

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve akademisyenlerin BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’na gerçekleştirdikleri ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
YapıBina
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.