Öne Çıkanlar çalıştay işsizlik Hatay Kumluda 303 ve Arsuzda 1186 deprem konutu inşa ediliyor Konut satışları azaldı İzmirli depremzedelere 3 bin 887 konut daha teslim edildi

MY KOLEJ BURSA KAMPÜSÜ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR
BURSA – Çağın ihtiyaçları doğrultusunda bir eğitim modeliyle, 11 şehrinde toplam 17 yerleşkede 37 şubesindeki 475 derslikte, 10 bin 200 öğrenciye hizmet veren My Kolej, yeni bir eğitim yatırımını daha hayata geçiriyor. MY Kolej Bursa Kampüsü anaokulu, ilkokulu, ortaokulu ve anadolu lisesinden oluşan ve bünyesinde 700 öğrencinin eğitim alacağı kampüsün açılışı 11 Mayıs Cuma günü saat 17.00’de Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve şehir protokolünün katılımıyla yapılacak.

Türkiye’de 11 farklı şehirde 17 yerleşkede 37 şubeyle hizmet veren Murat Yıldırım Eğitim Kurumları’nın Konak Mahallesi Lise Sokakta yer alan Bursa’daki ikinci kampüsünün resmi açılışı, 11 Mayıs 2018 Cuma günü yapılacak.

Açılışın saat 17.00’de Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuloğlu’nun ve Bursa protokolünün de katılacağı tören ile yapılacağını kaydeden MY Okulları Bursa Genel Müdür Müfit Ali Turunç, Bursa kampüsün 5 bin metrekare kapalı alan üzerinde inşa edildiğini söyledi. Bu kampüsünün, MY Okulları’nın Bursa’daki ikinci yatırımı olduğuna işaret etti. Turunç, “5 yıl önce Bursa’da bir sağlık lisesi açmıştık. Buradaki kampüsümüzde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve anadolu lisesi yer alacak. 5 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan kampüs, 7 katlı bina ve diğer donatılardan oluşuyor” dedi.

Burs kazananlarla görüşmeler sürüyor

31 Mart günü bir bursluluk sınavı yaptıklarını hatırlatan Genel Müdür Turunç, yaklaşık bin öğrencinin girdiği bursluluk sınavının, değerlendirmelerinin bittiği, öğrenci görüşmelerinin sürdüğüne ve yakın zamana kadar bunların da sonuçlanacağına dikkat çekti. Okulun, lokasyonu itibariyle oldukça rahat ulaşılabilir bir konumda olduğunu kaydeden Turunç, “Kayıtlarımız devam ediyor. Birçok okuldan bize yönelme var. Lokasyonun ve fiziki şartların uygunluğu, fiyatların makul olması gibi durumlar bizleri tercih edilir kılıyor” dedi.

Turunç, “Bakış açımız, bir eğitimci bakış açısı”

Eğitimci bir kurucularının olduğuna dikkat çeken My Bursa Okulları Genel Müdür Müfit Ali Turunç, “Kendileri Matematik öğretmenidir. Aynı zamanda eğitimci ortakları bulunuyor. Yani eğitimci gözle bakılan bir kurumuz. Vatanına, milletine bağlı, geçmişinden gurur duyan, kendine güvenen, eğitimli insanlar yetiştirmek hedefimiz var. Aynı zamanda milli ve manevi değerlere önem veren, uluslararası alanda da ülkesini ve kendisini temsil eden sosyal bireyler yetiştiriyoruz.  Kampüsümüzde eğitim alacak öğrencilere İngilizcenin yanında Fransızca, Almanca, İtalyanca İspanyolca ve Çince gibi yabancı dil eğitimleri de seçmeli olarak verilecek” diye konuştu.

Ülke istihdamına katkı

Yeni yatırımlarla birlikte ülke istihdamına da önemli katkılar sağlandığını belirten Müfit Ali Turunç, Bursa kampüsünde 50’ye yakın öğretmen ve eğitimcinin istihdam edileceğini dile getirdi. Turunç, bu eğitim camiası temsilcilerinin her birinin, alanında iyi yetişmiş, sürekli yeniliğe açık, kendilerini geliştiren isimler olduğunu ifade etti.

Genel Müdür Turunç, kampüste sanatsal ve sportif faaliyetlerin rahatlıkla yapılabileceği, açık ve kapalı alanların mevcut olduğunu ifade etti. Turunç, “Kapalı yüzme havuzu, spor salonu, sanat atölyeleri, çok amaçlı açık spor alanları gibi birçok aktivite alanının yanı sıra 200 kişilik konferans salonumuz, birçok branşa özel olarak tasarlanan laboratuvarlarımız da mevcut. Bu alanlar günün son teknolojileriyle donatılmış olup, öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek özelliktedir. Kampüsümüzde işitsel, görsel, robotik ve drama atölyelerimiz de bulunuyor. Bu atölyelerde, konusunda uzman eğitimciler tarafından öğrencilerimize piyano, gitar, keman vb dersler:ebru sanatı, özgün baskı, Street art vb faaliyetlerinin yanısıra tiyatro dersleri de verilecek. Ayrıca anaokulu ve ilkokulumuzda; Bursa’da tek, ülkede de sayılı birkaç okulda uygulanan MYFinem ile öğrencilerimize fen bilimleri atölyesinde uygulamalı ve gözleme dayalı neden-sonuç ilişkisini kavratarak standart eğitimi bir kenara bırakarak  eğlenerek öğrenmesini sağlayacağız” dedi.

Turunç, “Bursa’nın en büyük kampüsünü inşa ediyoruz”

Gelecek yıl Bursa’ya yeni bir kampüs daha kazandıracaklarını belirten Turunç, “Allah izin verirse bir yıl sonra İstanbul Caddesi’nde As Merkez’in karşısındaki alana, bünyesinde anadolu ve fen lisesi bulunacak Bursa’nın en büyük, Türkiye’nin en büyük üçüncü kampüsünü yapacağız. İnşallah 2019-2020 eğitim-öğretim yılına yetiştirilecek” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.