banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa seramik ipotek ev

Kültür Park Girişine 100 Araçlık Otopark






İnegöl Belediyesi, Kültür Park girişinde Mehter Derneği önünde bulunan alanın düzenli bir otopark alanına dönüştürülmesi için çalışmalara başladı. Yüksek tonajlı ve uzun araçların park etmesinin de yasaklandığı alan, aydınlatması ve ağaçlandırma çalışmalarıyla 100 araçlık düzenli bir otopark olacak.

Hayata geçirdiği projelerle şehir geleceğe taşıyan, cadde ve sokakları modern bir görünüme kavuşturan İnegöl Belediyesi, Kültür Park girişinde Mehter Derneği önünde bulunan alanı modernize etmek için çalışmalara başladı.

Geçmişte de otopark olarak kullanılan ancak belli bir nizamı ve düzeni olmayan alanla ilgili vatandaşlardan ve muhtardan gelen talep doğrultusunda yapılan tespitler sonucunda, alanda yüksek tonajlı ve uzun araçların yoğunlukla park ettiği görüldü. Bu alanda yüksek tonajlı ve uzun araçların park etmesinin yasak olduğu, alanında belli bir nizama sahip olmadığı tespit edilerek 4000 m2 alan üzerinde modern bir otopark uygulaması projelendirildi. İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalara başladığı alan, sadece binek araçların park edebileceği ve hem aydınlatması hem de ağaçlandırma çalışmalarıyla görsel güzelliğe de kavuşarak 100 araçlık bir otopark olacak.

Düzenleme çalışmaları devam ederken, bugün Belediye Başkanı Alper Taban beraberindeki Başkan Yardımcısı Adil Kansu, AK Parti İlçe Başkanvekili Ömer Semiz ve parti yöneticileri ile bazı meclis üyelerinin katılımıyla çalışmayı yerinde inceledi. Hamidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin İlgezdi’nin de katıldığı incelemede, çalışmalar hakkında bilgi alındı.

SİSTEMSİZ BİR OTOPARK VARDI
İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’ümüz için güzel işler yapmaya devam ediyoruz. Şuanda Mehter Derneğimizin ön kısmında bulunan otopark alanındayız. Geçmişte de bulunduğumuz bölge otopark olarak kullanılıyordu ama tamamen açık ve içerisinde bir sistemi olmayan bir şekildeydi. Muhtarımızdan ve buradaki vatandaşlarımızdan gelen talepler neticesinde burada bir park disiplini sağlamak adına arkadaşlarımız bunu projelendirdiler. Bugün burada 4000 m2 alan üzerinde ağaçlık ve yeşil alan dokularını koruyarak, hiçbir şekilde eksiltmeyerek ve otopark alanını da en güzel şekilde imar ederek düzenliyoruz” dedi.

YÜKSEK TONAJLI ARAÇLAR PARK EDEMEYECEK
Bu alanda büyük tonajlı araçların park etmesinin yasak olduğunu da hatırlatan Başkan Taban, “Burada geçmişte büyük tonajlı araçlar ve uzun araçlar da park ediyordu. Ancak bunların park etme alanları burası değil. Bunu buradan bir kez daha duyurmuş olalım. Park edilmesi durumunda da gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı da belirtmiş olalım. Burası diğer küçük araçların, binek araçların park edeceği, vatandaşlarımızın araçlarını güvenle bırakacağı bir alan. Burada biz aydınlatmalarını da en güzel şekilde yapacağız” diye konuştu.

100 ARAÇLIK MODERN BİR OTOPARK OLACAK
Taban, proje hakkında teknik bilgiler de verdiği açıklamasını şöyle sürdürdü: “4000 m2’de yaklaşık 100 araçlık bir otopark olacak. Otopark alanında yine 25 adet ağaç ilave edilerek bunlar da güzel bir görünüm katacak. Çalışmanın maliyeti de yaklaşık 40 bin TL. Tabi şehrimizin ana ihtiyaçlarından birinin otopark olduğunu göz önünde bulundurursak, bu ihtiyaçları karşılamanın da ne kadar önemli olduğunu söylemeye gerek yok. Mahalle aralarında benzer uygulamaları yapmaya, otopark alanları üretmeye devam edeceğiz. Devam eden yine başka çalışmalarımız da var. İnşallah kamulaştırmaları tamamlanan, yıkımı gerçekleştirilen eski binaların alanlarında da yeni yeni otoparklar yapmaya devam edeceğiz.”

SÜRÜCÜLERİN DE BİLİNÇLİ OLMASI LAZIM
“Bu konuda çok değerli sürücülerimizin de dikkatli olmasını istiyoruz. Bu şehirde yaşıyoruz, bu şehir hepimizin ancak beraberinde trafikteki kurallara uyma noktasında dikkatli olmalıyız. Yaya çizgilerinin üzerine, kaldırımlara, park yasağı olan yerlere araç bırakıldığını görüyoruz. Bu anlamda sürücülerimizin de daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Şehrimizde trafikle ilgili kültürü oluşturmamız lazım. Sadece otopark yapmak yetmiyor. Otoparklarda iki aracın park edeceği alana rahatlıkla bir araç bırakılabiliyor. Bunlara dikkat etmeliyiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19