Öne Çıkanlar gölbaşı EİG İnşaat Bebek Odası Banyo yıkanma alanlarında sonbahar havası

BARIŞ KENTİ MUDANYA’YA BARIŞ MÜZESİ

Mudanya Belediyesi; tarih boyunca farklı dinlerde ve kültürlerde yaşayan insanlara ev sahipliği yapan Mudanya’ya müze kazandırma çalışmalarına başladı. Mudanya’nın tarihi ve kültürel çeşitliliğini tanıtmayı hedefleyen Mudanya Belediyesi, restorasyon çalışmaları süren Tirilye’deki tarihi Taş Mektep’te Barış Müzesi hayata geçirecek. 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Taş Mektep’in bir bölümü Barış Müzesi olarak kentin sosyal ve kültürel yaşamına kazandırılacak. Müzelerin, toplumun kültürel belleğini oluşturduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’ya Barış Müzesi’nin yakışacağını söyledi. Başkan Hayri Türkyılmaz, “Bu kapsamda yapılacak dersliklerde atölyeler oluşturulacak. Bir kısmı müze olurken, Tirilye ve bölgesi, Mudanya’nın geçmişi ve tarihi anlatan bir çalışmanın yanı sıra bir kütüphane kurulacak” dedi.

UZMAN İSİMLER DANIŞMANLIK YAPIYOR

Bu kapsamda Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Türk Dünyası Araştırmaları Uzmanı Prof. Dr. Selma Alyılmaz, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Emekli Arkeoloji Müzesi Müdürü Öcal Özeren ve belediye teknik birimlerinin temsilcilerinin de bulunduğu bir Müze Danışma Komisyonu oluşturuldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.