Öne Çıkanlar KESTEL LİMAN ARTVİN Yol ferhat murat

Yazlık evlerde yaşam ve iş ahengi

Artık yazlık evler çok daha kıymetli. Neredeyse son iki yıldır güvenli bir kaçış alanı olarak yeniden moda olan bu evler, aynı zamanda yıl boyunca pek çok tadilattan geçti, yenide dekore edildi. Bu süreçte yazlık evlerin yeni mobilyaları, dekoratif ürünleri çeşitli firmalardan kıyı bölgelere taşındı. Bu yaşam alanları yaz ayları dışında ise bir planlamayla uzaktan çalışmaya imkan verir hale getiriliyor. Hem yaşam, hem de işi buluşturan yeni trende yakından göz atarken, bu dönemde uzaktan çalışanların yazlık evlerindeki mobilya taleplerine baktık… 

FONKSİYONEL MASALAR

Koronavirüs pandemisinin son yıllarda artış gösteren daha esnek çalışma şart ve alanlarına olan eğilimi hızlandırdığını hatırlatan Doğtaş Marka ve Ürün Direktörü Çağrı Öztürk, bu kapsamda ilk taleplerin, konforlu çalışma koltuklarına ve ardından da kompakt masalara olduğunu söyledi. Beyaz yakalı çalışanların yazlık mekanlara olan göçüyle buralarda da artışın kendini göstermeye başladığını kaydeden Öztürk, “İbrenin yükseldiğini en çok gözlemlediğimiz alanlar, büyük şehirlere yakın yazlık mekanlarda oldu. Gerek yazlık alanlara gerek şehir içlerinde en çok tercih edilen modeller; daha kompakt, çok yer kaplamayan ve evin hali hazırdaki düzenini kökten değiştirmeyecek tasarımlar oldu. Çalışma alanları içerisinde bardak koyma alanından, özel askı kısımlarına ve raf, çekmece sistemli çalışma masaları en çok tercih edileneler arasında yer aldı. Özellikle yazlıklardaki alan seçimlerinde bu kriterlere bir de renkler eklendi” diyor. 

2 KAT ARTTI

Albox Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Sağlam, üstlendikleri mimari projelerden örnekler vererek, bize bu dönemdeki talep artışını şöyle anlatıyor: “Pandemi ilk ortaya çıktığı zaman açıkça söylemek gerekirse, sudan çıkmış balık gibiydik. ‘Herhalde birkaç ay iş yapamayız’ gibi düşünüyorduk. Tam düşüncemizin aksine ev yenileme işlerimiz 2019’a göre 2 kat arttı. Çünkü insanlar evlerini bir anda ofislere dönüştürmeye başladılar. Daha sonra Fethiye, Bozcaada, Bodrum gibi yazlık bölgelerden de talep almaya başladık. Ve iş yoğunluğumuz sadece bahar aylarında bir parça artan bu bölgelerde kışın dahi talep almaya başladık.”

KIŞ KONFORU

Sahil bölgelerde yaşam alanı kurmak isteyenlerin hem çalışma, hem de kış konforuna uygun düzenlemeler istediklerini anlatan Art Design Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Terzi, bu dönemde en çok Bodrum hattından talep aldıklarını ifade ediyor. Terzi, “Yurt içinde ağırlığımız İstanbul olmakla birlikte bahar aylarıyla birlikte ağırlıklı olarak Bodrum hattında yoğun bir çalışma içine giriyoruz. Ancak pandemi dolayısıyla 2020 yaz sonundan itibaren Çeşme, Fethiye, Bodrum tarafından yoğun talep almaya başladık. Görüştüğümüz müşterilerden aldığımız cevap, ‘Bu sene yazlıkta kalacağız ve işlerimizi de buradan yürüteceğiz. Evimizi, kış ve çalışma konforuna uygun hale getirmek istiyoruz’ oldu. Projelerimizin yüzde 75’ini konut projeleri oluşturuyor. Bunun da şu an yüzde 60’ı İstanbul’da. Yüzde 15’i ise yazlık bölgeler oluşturuyor” diye konuşuyor. 

UZAKTAN ÇALIŞMA ETKİSİ

Devam eden uzaktan çalışma sistemlerinin bu talepte etkili olduğunu belirten Turgay Terzi, bu sayede büyükşehirlerde yaşama zorunluluğunun ortadan kalktığını ifade ediyor. Terzi, “Bu da evlerin hem ofis hem ev olarak kullanılacağını bu nedenle de mobilyaların her iki rahatlığı da sunması gerektiğini anlatıyor. Aynı zamanda biz bu sene ev yenileme hareketinin daha da artacağını, artık tekli mobilya alımlarından ziyade evi bütün olarak ve herkesin kendisini ifade eden mekanların ağırlık kazanacağını düşünüyoruz. Özellikle evleri büyük olanlar, bir odalarını mutlaka çalışma odası yaptılar. Çalışma odası da adı üzerinde masası, sandalyesi ve kitaplığıyla kişinin tüm ihtiyaçlarını bir arada sunuyor. Çalışma odası olabilecek büyüklüğe sahip olmayanlar ise kendilerine bu anlamda bir alan oluşturdular” diyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.