banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa seramik ipotek ev

Sinop'ta hak sahibi afetzedelere konutları teslim edildi

Türkiye felaketlerle mücade eden bir ülke...

Sinop'un Ayancık ilçesinde 11 Ağustos 2021'de yaşanan  felaketinden büyük bir alan zarar gördü.

Selin felaket boyutuna ulaştığı Ayancık ilçesine bağlı Babaçay köyünde 40 ev yıkıldı. Köyde 15 kişi ile Yenikonak köyünde bir kepçe operatörü sele kapıldı.

İlçedeki 3 köprüyü yıkan sel, çok sayıda köy ve mahalle yolunu da ulaşıma kapattı.

Sel suyunun dolduğu Küçük Sanayi Sitesi'nde bazı iş yerleri yıkıldı, çok sayıda iş yeri de hasar gördü.

Afetzedelere evleri teslim edildi

Bunun ardından selden etkilenen afetzedeler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen 79 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Yeni Haber Başlığı

"Karadeniz'in incisi Sinop'umuz için"

Yapımı tamamlanan konutlar için düzenlenen kura ve anahtar teslim törenine telefonla bağlanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 79 yeni yuvayı Ayancık halkı ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yaşanan sel felaketinin tüm izlerini silmeye devam ettiklerini vurgulayan Kurum, "Tüm yeni evlerimiz, yeşil alanlarımız, sosyal donatılarımızın, Karadeniz'in incisi Sinop'umuz için, Ayancıklı kardeşlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yeni Haber Başlığı

"Afet konutlarımızdan 79 tanesini yaptık ve bugün kurasını çekiyoruz"

AK Parti  Milletvekili Nazım Maviş ise yaptığı konuşmada, felaket sonrası ilçeyi yeniden ayağa kaldırma noktasında birçok çalışmanın olduğunu söyledi.

Yıkılan köprülerin, yolların, iş yerlerinin tekrar inşa edilerek hizmete açıldığını anımsatan Maviş, " konutlarımızdan 79 tanesini yaptık ve bugün kurasını çekiyoruz. Bizden yıllarca Ayancıklı vatandaşlar TOKİ konutu istemişti.

İnşallah geride kalan hak sahibi vatandaşlarımızın da ihtiyacını karşılayacak yeni konut yapımına başlanacak. Ayancık halkımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Anahtar teslim edildi

Konuşmaların ardından noter huzurunda kura çekimi yapılarak konutların anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19