Öne Çıkanlar emlakçı şiddet kont Turgut çalıştay

Konut projeleri raflardan inmeye başladı!

2018 yılında daralmaya başlayan ve 2019 yılında da düşüşünü sürdüren konut satış rakamları sonrası gayrimenkul sektörü yeni projeleri bir bir beklemeye almaya başlamıştı. Artan konut stoku sorunu nedeni ile konut üreticileri yeni projelerini rafa kaldırırken Haziran ayında başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası sonrasında rekor kıran satış rakamları bu projelerin yeniden gündeme alınmasını sağladı. 

RAFA KALDIRILAN KONUT PROJELERİ BİR BİR İNDİRİLMEYE BAŞLANDI! 

Konuta olan talebin artış göstermesi ve konut stoku rakamlarında yaşanan düşüşün ardından gayrimenkul sektörü de vites yükseltme kararı aldı. Sektörde yer alan çok sayıda firma daha önce yaşanan talep daralması nedeni ile ertelediği konut projeleri üzerinde çalışmalara başladı. 

Sektörün öncü isimleri tarafından peş peşe açıklanan kararlar sonrasında özellikle de Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere çok sayıda şehirde konut projeleri için çalışmalar başladı. 

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren gelişmeler sonrasında başlanacak her yeni konut projesi üretilen yeni konut ve artan konut arzı anlamına geliyor. Üretilen konutların sayılarının artması vatandaşa da konut fiyatlarında indirim olarak yansıyor. Çünkü satışa sunulan konutların sayı olarak yükseliş göstermesi ile firmalar arasında yaşanan rekabet yükseliyor. 

Gayrimenkul sektörü yaşanan krizden çıkarmış olduğu dersler sonrasında lüks konut projeleri üretimi yerine orta ve alt gelir grubuna hitap eden daha ekonomik fiyatlı konut projelerinin üretimine ağırlık verirken bu da vatandaş için bütçesine daha uygun konutlara ulaşma imkanı anlamına geliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.