Öne Çıkanlar banyo Elazığ aşı sigorta İmar

İnşaat Sektörünün En Kapsamlı B2B Buluşması İstanbul’da Gerçekleşti

Yapı sektörü profesyonelleri, inşaat sektörünün profesyonel ağı InSuppliers tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Sürdürebilirlik, verimlilik, çevre dostu ürün ve hizmetler, yeni iş ve iletişim modellerinin ana gündem konusu olduğu "İnşaat Sektörü Profesyonelleri Buluşması" 12 Ocak 2024 tarihinde Fairmont Quasar'da gerçekleştirildi.

Etkinlikte, sektörün önde gelen yatırımcı ve taahhüt firmaları ile farklı sektörlerin inşaat grupları, mimarlık ofisleri, ürün ve hizmet sağlayıcıları, sektörün dönüşümüne öncülük eden sivil toplum kuruluşları ve danışmanlık şirketleri ile üniversitelerin öğrenci kulübü temsilcileri bir araya geldi. B2B oturumlarda yenilikçi ürün ve hizmetlerin paylaşıldığı etkinlikte, InSuppliers.com’un yeni versiyonu da sektöre tanıtıldı. Yeni Pazarlar – Ukrayna” başlıklı söyleşide, yeniden inşa sürecinde Türk inşaat firmalarının rolü ve küresel iş fırsatları dinleyicilerle paylaşıldı. 

Sektörü uçtan uca buluşturdu

Etkinlikte, Baksı Vakfı, Bilgili Holding, Bimtaş, Boğaziçi İmar Planlama, CCN Group, Daax Construction, Doğuş GYO, Ege Yapı, Folkart, Koton, MAA-Melike Altınışık Architects, Miller Holding, MS Power Group, Nef, Paribu Sinema, RMA Yapı, Sabancı Vakfı, Tabanlıoğlu Mimarlık, Turner, Kalyon İnşaat, Viridis gibi önde gelen yatırım ve mimarlık şirketleri, Alize Mühendislik, Ayrıntı Reklam, Carra Mimari, Ghafari, Kerakoll, Kibrid, Rogi Ahşap, Petra Floor, Steelkont, Sona Akustik, Voltrun ve Zenta Mühendislik firmaları ile bir araya gelerek yeni projelerle ilgili işbirliği fırsatlarını konuşma fırsatı buldu. 

Binat Mimarlık Medya Grubu stratejik ortaklığı ile gerçekleştirilen etkinlikte, Bureau Veritas, İş Bankası, Türkiye İMSAD, Peyzaj Mimarları Odası, Çedbik, Doğal Malzeme Derneği, Metsims, gibi sektöre yön veren kuruluşlar ile öğrenci kulübü temsilcileri de iş birliği fırsatları üzerine görüştü. 

InSuppliers: İnşaat sektörünün yenilikçi girişimi

Etkinliğin açılış konuşmasını InSuppliers’ın kurucusu Yüksek Mimar Güliz Fiş yaptı. Güliz Fiş konuşmasında platform hakkında şunları söyledi: “İnşaat sektöründe hem mimar hem de satın alma profesyoneli olarak uzun yıllar edindiğim deneyim boyunca nitelikli ürün ve hizmetlere erişimin zorluğunu hep yaşadım. Bunu kolaylaştırmak, sektör içi B2B iş modelini desteklemek ve profesyonel iletişimi artırmak en önemlisi de sektörün dijitalleşmesine katkı vermek amacı ile 2021 yılında InSuppliers’ı bir startup olarak hayata geçirdim. InSuppliers, inşaat sektörü aktörleri için yurt içinde ve yurt dışında hem B2B hem B2C iş modelinde güçlü bir iletişim ağı sağlıyor. Sektördeki tüm aktörlerin ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine en uygun iş ortaklarını bulmalarını kolaylaştıran InSuppliers, paydaşlar arası akıllı eşleşme ve önerme hizmeti de sunuyor.

İnşaat sektöründeki ürün ve hizmet sağlayıcılardan karar vericilere, sektörün gelişimine öncülük eden STK’lardan sektörü dönüştüren contech, startup, teknoloji ve sürdürülebilirlik firmalarına, öğrenci kulüplerinden danışmanlara kadar tüm aktörlerin ihtiyaç duydukları kapsamda, doğrudan, en hızlı ve doğru biçimde iletişim kurmalarına yardımcı oluyor. Sektör profesyonellerini kendilerini etkin ve açık şekilde tanıtabilecekleri, yeni iş fırsatları ve ortaklıklar yaratabilecekleri, etkili bir iletişim, pazarlama ve rekabet ortamı bulabilecekleri InSuppliers’a katılmaya davet ediyorum.” dedi.

Ukrayna pazarı değerlendirildi

Etkinlik kapsamında düzenlenen "Yeni Pazarlar-Ukrayna" söyleşisine Türkiye Ukrayna İş İnsanları Derneği Başkanı Burak Pehlivan konuk oldu. Pehlivan konuşmasında Ukrayna'daki son durumu, devam eden savaşın ve sonrasında gerçekleşen yeniden inşa sürecinde Türk inşaat firmalarının rolünü ve küresel iş fırsatlarını değerlendirdi. Burak Pehlivan, Ukrayna’nın yeniden yapılanmasına 750 milyar doların üzerinde kaynağa ihtiyaç duyulacağını belirterek, ülkeyi Avrupa’nın en modern fiziki ve dijital altyapılarından birine kavuşturacak projelerde Türk inşaat firmalarının olası rolüne değindi.

  

InSuppliers Nedir? 

İnşaat sektörünün profesyonel ağı InSuppliers, sektör profesyonellerinin kendilerine en uygun iş ortaklarını doğrudan bulmalarını kolaylaştıran, B2B ve B2C paydaşlar arası eşleşme ve önerme hizmeti sunan global bir networking platformudur.

Üreticisinden uygulamacısına kadar inşaat sektörünün tüm paydaşlarının düşük pazarlama bütçeleri ile görünürlüklerini artırabileceği, iş geliştirebileceği, ihracat fırsatı/imkânı olmayan sektör paydaşlarının ihracatta pay alma fırsatı yakalayabileceği InSuppliers, teyitli referanslar ile bilgi kirliliğini azaltarak, uzmanlık arayışlarında aracısız direkt yetkili kişiye ve yeni pazarlara erişim fırsatı sağlar.

İnşaat sektöründeki ürün ve hizmet sağlayıcılardan (tedarikçi, alt yüklenici) karar vericilere (müteahhit, yatırımcı), destek kuruluşlarından (meslek odası, dernek, STK) öğrenci kulüplerine (yapı, tasarım ve girişimcilik kulüpleri) ve dönüşümün anahtar firmalarına kadar (contech, startup, teknoloji, sürdürebilirlik) tüm aktörlerin ihtiyaç duydukları kapsamda, doğrudan, en hızlı ve doğru biçimde iletişim kurmalarına yardımcı olur. Web adresi: insuppliers.com

Güliz Fiş kimdir?

1981 yılında Samsun’da doğan Güliz Fiş, 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Proje ve Yapım Yönetimi alanındaki yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. Profesyonel iş yaşamında edindiği bilgi birikimini, inşaat proje evrelerinin dinamiklerini ve bu süreçlerdeki yenilik merakını “İnşaat Sektöründe İnovasyon” konulu tezine taşıdı. 2022 yılında İstanbul Üniversitesi’nde başladığı Yönetim Bilişim Sistemleri öğrenimine devam etmektedir.

Üniversite yıllarında restorasyon ve renovasyon projelerinde freelancer, mezun olduktan sonra sektörün önde gelen taahhüt firmalarında mimar olarak çalıştı. Dünyanın en büyük müteahhitlik şirketlerinin sıralandığı ENR listesinde yer alan Dia Holding, Polimeks Holding ve GAP İnşaat/Çalık Holding gibi saygın inşaat şirketlerinde satın alma alanında uzmanlaşarak, uluslararası projelerin kontrat yönetimi, satın alma, süreç planlama, bütçe denetleme, ihale ve tedarik süreçlerini yönetti.

İnşaat sektörü satın alma profesyoneli olarak edindiği uluslararası deneyimleri kullanarak, sektörde nitelikli ürün ve hizmetlere erişimi kolaylaştırmak, sektör içi B2B iş modelini desteklemek, profesyonel iletişimi artırmak ve sektörün dijitalleşmesine katkı vermek amacı ile 2021 yılında InSuppliers’ı kurdu. 

Güliz Fiş, Satınalma Profesyonelleri ve Yöneticileri Derneği (TÜSAYDER) Women Komite Üyesi, İstanbul Proje Yönetimi Derneği (İPYD) Yönetim Kurulu Üyesi, İPYD İnşaat Zirvesi Ekip Yöneticisi, Samsun Kolejliler İstanbul Mezunlar Derneği Mezunlar Arası İş Ağı Komite Başkanı’dır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.