banner18
Öne Çıkanlar ORTABAĞLAR manşetx necmiince koronavirüs Yapı

Diyarbakır'da 195 bin konut ve iş yerinde hasar tespiti yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 304 kişilik 152 ekip sahadaki hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler yapıların taşıyıcı sisteminde deprem kaynaklı bir hasarın olup olmadığını incelerken, kolon hasarı ve çatlak bulunan yapıların ise hem içerden hem dışardan kontrolünü yapıyor.

Yapılan tespite göre yapılarla ilgili "hasarlı", "az hasarlı", "orta hasarlı", "ağır hasarlı" ve "acil yıkılması" gereken yer olarak sisteme kayıt yapan ekipler, bu sayede vatandaşların sistem üzerinden konutların durumunu takip etmesini de sağlıyor.

16 bin 2 binadan oluşan 195 bin konut ve iş yerinde hasar tespit çalışması yapan ekipler, bu yapılardan 377'sinin orta hasarlı, 300'ünün ağır hasarlı, 11 bin 600'ünün hasarsız, 3 bin 700'ünün az hasarlı, 25'inin acil yıkılması gerektiğini tespit etti.

Depremde 7'si merkez ilçelerde, 18'i kırsaldaki müstakil evler olmak üzere 25 yapının yıkıldığı belirlendi.

Depremden etkilenen vatandaşlardan Aziz Yiğit, AA muhabirine, hasar tespit çalışması yürüten ekiplerin oturdukları binada inceleme yaptığını anlattı.

Ekiplerin, binanın taşıyıcı kolonları ile kirişlerinde herhangi bir sorun olmadığını tespit ettiklerini belirten Yiğit, "Sadece duvarlarda çatlak olduğunu belirttiler. Biz de rahatladık. Hasar tespitinden sonra gönül rahatlığıyla evimize geleceğiz." dedi.

Yusuf Başhan da depremin ardından eşi ve çocuklarıyla çıktıkları evlerine bir daha dönmediklerini aktararak, "Hasar tespiti yapılıyor, Allah razı olsun. Ne karar verilir, bilemiyorum. Şu anda AFAD'ın çadırında kalıyoruz." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19