Öne Çıkanlar KÖMÜRCÜODA TESİSİ HAKKINDA KAMUOYU AÇIKLAMASI CALL Enerji ile hedef 1.000 MWlık yatırım İBBDEN ORMAN YANGINLARINA ÜLKE ÇAPINDA DESTEK TAŞERON dizayn

Deprem sonrası ev arayanlar kuzeye yöneldi

İstanbul'da 7,5 milyon konut var.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı verilerine göre, bu konutların 1,5 milyonu deprem açısından riskli.

MAKAS AÇILIYOR

İstanbul'daki kiralık yeni konutlarda metrekare fiyatı 300 lira seviyesinde seyrediyor. Eski yapılarda tutar 200 liraya kadar düşüyor.

Yeni dairelerin metrekare satış fiyatı 45-50 bin bandındayken eski yapıların 25-30 bin bandında yer alıyor.

ARTIŞ YAŞANACAK MI?

Gayrimenkul uzmanları, yeni yapılarda fiyatın daha da açılabileceğini dile getiriyor.

Bakanlık, deprem sonrası fahiş fiyat artışına gidenleri tespit etmeye devam ediyor. Şu ana kadar 60'a yakın ilan sahibine cezai işlem uygulandı.

Anahtar Kelimeler:
KonuttrendTRENDKonutDeprem
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.