Coordinat Yapı Kurucu Ortağı Caner Tan, kısa süre önce tamamlanan villa projelerinin ardından, Almanya’daki Coordinat West projesini de yıl sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı. Almanya’da yeni projeler için görüşmelerin sürdüğünü belirten Tan, “Manisa’da biri 236, diğeri 390 daireden oluşan iki yeni proje için imzaların atıldı. 236 dairelik Coordinat Manisa projesinde ilk kazmayı Ocak 2026’da vurmayı planlıyoruz” diye konuştu.
İzmir’de de Karşıyaka’da 300, Çamdibi’nde ise 400 konuttan oluşacak iki yeni proje hazırlığı içinde olduklarını dile getiren Tan, “Önümüzdeki 5 yıl içinde bin 500 konut ve ticari alanı tamamlamayı, bu süreçte toplam 4 milyar liralık yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi.
UYGUN FİNANSMAN, ŞEFFAF ÖDEME MODELİ
Caner Tan, Manisa’nın İzmir’e yakınlığı, ulaşım kolaylığı ve ekonomik potansiyeli sayesinde yatırımcıların ilgisini çektiğini belirterek şunları söyledi:
“Projelerimizde 36 aya kadar sıfır faiz imkanı sunacağız. Daha uzun vadelerde ise banka kredilerinden daha uygun faiz oranlarıyla taksitlendirme yapmayı planlıyoruz. Son dönemde yatırımcılar kooperatif modellerine yöneliyor ancak bu modellerdeki fiyat artışları (eskalasyon) yatırımcıyı zor durumda bırakabiliyor. Biz ise şeffaf bir ödeme modeli sunacağız. Yatırımcı, evin fiyatını baştan bilecek ve proje sonunda ekstra hiçbir ücret ödemeyecek. Özellikle 1+1 ve 2+1 konutlara odaklanıyoruz. Daha kullanışlı metrekarelerle, uygun fiyatlı ve erişilebilir konutlar sunmayı hedefliyoruz”
“KONUT ALMAK HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR”
Coordinat Yapı’nın bir diğer kurucu ortağı Onur Durmuş ise Türkiye’deki konut stoğunun hızla eridiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon adetlik konut stoğunun artık tükenme noktasına geldiğini görüyoruz. Bu durum, kira fiyatlarına da doğrudan yansıyor. Bizi daha önce tercih eden yatırımcılar ve tedarikçiler, yeni projeler talep ediyor. Bu da üzerimizde yeni projeler geliştirme yönünde bir baskı oluşturuyor”
Durmuş, faiz indiriminin konut piyasasına olumlu etkilerine de dikkat çekerek, “Mart ayında yaşanan faiz indirimiyle birlikte piyasada hızlı bir canlanma yaşandı. Bu durum, yatırımcıların artık tamamlanmış ve güvenilir projelere yöneldiğini gösteriyor. Beş yıl önce konut sahibi olmak daha kolaydı; beş yıl sonra ise çok daha zor olacak. Yatırımı erteleyen değil, bugünden harekete geçen kazanacak” ifadelerini kullandı.