banner18
Öne Çıkanlar koronavirüs necmiince ORTABAĞLAR manşetx Yapı

YENİ MAHALLEYE 11 DÖNÜMLÜK SOSYAL DONATI ALANI

Şehri geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirerek daha modern bir kent oluşturmak adına hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Alanyurt bölgesinde bölge halkını heyecanlandıran bir projenin daha çalışmalarına başladı. Yeni Mahalle Kazımkarabekir Caddesi üzerinde çocuklara, gençlere ve yetişkinlere boş zamanlarını verimli ve güzel şekilde değerlendirme imkanı sağlayacak sosyal donatı alanının, Haziran ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.

HER YAŞTAN BİREYE HİTAP EDECEK SOSYAL DONATI ALANI
Söz konusu proje, bölgede bulunan 10745 m2 alan üzerinde planlanarak çalışmalara başlandı. Proje uygulama alanında 76 araçlık 1140 m2’lik otopark, 430 m2’lik 2 adet çocuk oyun alanı, 90 m2’lik fitness alanı, 528 m2’lik çok amaçlı (futbol ve basketbol) saha, 50 m2’lik kum havuzu, 3057 m2’lik sert zemin (oturma alanı ve yürüyüş alanı), 3190 m2’lik koruluk alan ile toplamda 5450 m2’lik yeşil alan yer alacak. Projedeki koruluk ve yeşil alanlara yetişkin ağaçlar ve çalı grubundaki bitkiler dikilerek yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarını kapsayacak. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölge için siyah, kırmızı ve beyaz renkli parke taş uygulamasına yer verilecek. Fitness alanı ve çocuk oyun alanı zeminine renkli kauçuk döşeme uygulaması yapılması planlanırken, saha zeminine ise renkli akrilik zemin uygulaması yapılacak. Saha ve oyun alanı etrafında ahşap pergole ve banklar konularak oluşturulacak.

ÇÖZÜM ODAKLI HİZMET
Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile mahalle muhtarı ve vatandaşların katılımıyla çalışmaların hızla devam ettiği alanda incelemelerde bulundu. Proje üzerinden ve alanda yapılan inceleme sonrası bir açıklama da yapan Başkan Taban, “Güzel bir günde Yeni Mahallemizde yaptığımız çalışmaları yerinde inceleyelim istedik. Görevine bugün başlayan Başkan Yardımcım, yeni dönem meclis üyelerimizle, çalışma arkadaşlarımızla, muhtarımızla ve vatandaşlarımızla Yeni Mahalle Kazım Karabekir Caddesinde yaklaşık 11 dönüm alanda bir proje başlattık. Şehrimiz adına artık çalışma vakti. Şimdi yoğun bir şekilde planlama, uygulama, çalışma zamanı demiştik ve hiç hız kesmeden, ara vermeden işlerimize devam ediyoruz. Şehrimizde vatandaşımızın ihtiyacı olan her konuda onlar adına çözüm üretmek, önce vatandaşı anlamak ve onların isteklerine, taleplerine cevap vermek adına bu planlamaları yapıyoruz. Mahallemizde altyapı sorunları da var. İnşallah bunları da bir bir Büyükşehir Belediyemiz, İnegöl Belediyemiz katkılarıyla en güzel şekilde yaşanabilir hale getireceğiz. Beraberinde sosyal donatı alanındaki eksikleri de gidererek artık burada bu yaşamla beraber çocuğundan yetişkinine kadar, bay bayan herkesin soluk alacağı güzel mekanlar oluşturmak istiyoruz. Çözüm odaklı hizmet anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Şehrin her köşesinde ekiplerimiz bir iz bırakabilmek adına seferber olmuş durumdalar” dedi.

OTOPARK, YEŞİL ALAN, SPOR ALANLARI…
Mahallelerin otopark, yeşil alan ve spor alanları gibi ihtiyaçları olduğunu hatırlatan Taban, “Burada bunun tamamını görebileceğimiz bir kompleks yapı göreceğiz. Yaklaşık 11 bin dönüm alanda hem otopark hem çocuk oyun alanı hem spor fitness alanı, içerisinde futbol ve basketbol sahasının olacağı bir saha olacak. Yine kum havuzumuz, sert zemin yürüyüş alanlarımız olacak. Vatandaşımız burada sporunu da yapabilir, aracını da park edebilir, beraberinde çocuklarımız oyun oynayabilir, yetişkinler bu alanı dolu dolu kullanabilir. Yeşili de önemsiyoruz, içerisinde ve etrafında da yeşili koruyarak bu alanı mahallemize kazandırmak istiyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Başkan Taban, Haziran ayına kadar projeyi tamamlayıp faaliyete geçirmek istediklerini de vurgulayarak; “Yapılan hizmetin mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bunun gibi çalışmaları ihtiyaç olan bölgelerde hızlı şekilde hayata geçirmek önceliğimiz olacak” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19