Öne Çıkanlar aşı sigorta Elazığ banyo İmar

Villa inşaatları durmuyor! Ege adalarında imar savaşları

Türk turistler bu aydan itibaren 5 Yunan adasını bir hafta boyunca vizesiz ziyaret edebilecek. Vizesiz ziyaret uygulamasının Rodos ve Midilli'nin de aralarında olduğu; Türkiye kıyılarına yakın adalarda turizme katkı sunacağı belirtilirken, bütün dünyadan turistlerin akın ettiği Yunanistan'a yakın popüler adalarda ise imar ve inşaat krizi yaşanıyor. Yaz turizminin en gözde noktaları olan Kiklad Adaları'nda imar alanları dışında kalan yerlerde verilen inşaat izinleri Yunan medyasında tartışma konusu oldu. Kathimerini gazetesinin internet edisyonunda yalnızca Güney Ege ve İyonya Denizi adalarında son 5 yılda imar alanı dışında 17 bin 700'e yakın mülkün satıldığı ve bunların üçte birinden fazlasının Kiklad takımadalarında yer aldığı belirtiliyor.

ÇEVREYİ TAHRİP EDER Yunan kaynaklar, konuyla ilgili yasa tasarısının geçen ay Yunan meclisine sunulduğunu aktarırken, Kathimerini'deki haberde "Bu rakamlar, Çevre Bakanlığı tarafından başlatılan imar alanları dışındaki inşaatların göreceli serbestleştirilmesinin, nihai olarak uygulamaya konması durumunda adalar üzerinde yaratabileceği çevre üzerindeki etkiyi açıkça göstermektedir. Yönetmeliğe göre bakanlık iki kategorideki arazilerde inşaatı teşvik ediyor" denildi. YARATILMIŞ PARSELLER! Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre inşaat yapılmasına ve satışına izin verilen yerlerin 1985-2023 yılları arasında söz konusu adalarda “yaratılmış” parseller olduğu belirtiliyor. Kaynaklar, yaratılan parselleri, imar alanları dışında inşaat yapmak için oluşturulan bölünmüş araziler olarak tanımlıyor. Haberde şu anki imar ve inşaat uygulamalarının hazırlanmakta olan yerel ve özel kentsel planların onaylanmasına kadar geçecek ara dönem için geçerli olduğu da belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.