Öne Çıkanlar gıda İnşaat gölbaşı EİG çanakkale

SOSYAL KONUT İÇİN MOBSAD VE ZÜCDER GÖRÜŞÜ

Ülkemizde her yıl 500 ila 600 bin çift evleniyor ve ülkemizde hakim bir çeyiz kültürü bulunuyor. Yapılan bu sosyal konut projesiyle birlikte gençlere sunulan fırsattan dolayı bekar birçok genç bu evlerden satın alacaktır. İşin bir bekar ileride evlenmek isteyen gençler için bir tarafı var. Bir de alıp yeni evine taşınacak kısmı olanlar var. Her iki açıdan da çatal bıçak kaşık, tencere gibi kısımlar bir evin olmazsa olmazıdır. Bugün düğün paketi olarak tabir edilen bu setler minimum 10 bin TL’den satılıyor. Birçok firma da uygun taksitlerle satışa sunuyorlar ürünlerini. Yeni alınan her bir konut, inşaat sektörünün desteklediği 200 sektörden biri olan züccaciye sektörü için de can suyu olacaktır. Perakende de bu yıl beklediğimizi bulamadığımız düğün hareketliliğini bu konutların teslimiyle yaşayacağımızı düşünüyoruz.  
 

MOBSAD (MOBİLYA SANAYİ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ) BAŞKANI NURİ GÜRCAN

İnşaat sektörü ülke ekonomisine en hızlı şekilde cevap veriyor. Bu yüzden bu atılım ülke ekonomisine ve mobilya sektörüne katkı sağlayacaktır. Mobilya deyince bunu sadece oturma, yatak odası gibi değil, sabit mutfak, kapı bir bütün olarak ele almak gerekiyor. İç pazarda yaşanan durağanlığın bu sosyal konut hamlesiyle biraz nefes olacağını düşünüyoruz. Çünkü bildiğiniz üzere bu düğün sezonunda istediğimiz hareketliliği yakalayamamıştık. İnsanlar mecburi kalemler dışında ekstra harcama yapmadılar ve keza bu sene evlenenlerin sayısında bir miktar düşüş vardı. Bir de gelecek zam beklentisi talebi öne çekmişti. Bu yüzden birçok kişi yılın başında mobilya alımlarını yapmışlardı. Baktığınız zaman mobilya harcamaları minimum 50 bin TL’den başlıyor. Burada bir paketten ziyade insanlar da belli bir zamana yaydılar. Ancak sosyal konut projesiyle birlikte satın alınan konutların ilk etapta olmasa da ileri vadede konut alımlarını hızlandıracaktır. Böylece mobilyada yaşanan tıkanıklığın bunun bir kısmı dediğimiz gibi talebin öne gelmesi, ileri vadede sektöre hareketlilik katacaktır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.