banner18
Öne Çıkanlar necmiince ORTABAĞLAR manşetx koronavirüs Yapı

PAZARDA SU SATIYORDU ‘MOBİLYA KRALI’ OLDU

Sıfırdan zirveye çıkıp kurduğu ÇÖZÜM DİZAYN MOBİLYA ile sektöre adını yazdıran  MURAT KOYUNOĞLU, “Perakende satışta kendi mağazalarımızla büyüyeceğiz. Hedefimiz mobilya sektöründe ilk akla gelen marka olmak” dedi

Bu hafta Fark Yaratanlar köşemizin konuğu iş yaşamında sıfırdan zirveye çıkıp, mobilya krallığına yükselen Murat Koyunoğlu.
Başarı basamaklarını emin adımlarla tırmanan Koyunoğlu, Çiğli semt pazarında su satarak başladığı ticari hayatında bugün kurucusu olduğu kendi mobilya markası "Çözüm Dizayn Mobilya" ile sektöre adını yazdırmış durumda. Koyunoğlu aynı zamanda çok sayıda Kelebek Doğtaş bayiliğini de sürdürüyor.
Aslen Yenipazarlı olan firma sahibi Koyunoğlu, İzmir Çiğli'de doğup büyüdü. İlkokulu Çamlık İlkokulu'nda okudu. Çocukluk yıllarında Çiğli semt pazarında su satarak ticareti öğrenen Koyunoğlu, çok çalışıp üretmeyi kendisine ilke edinmişti. Mütevaziliği, samimiyeti ve dürüstlüğü ile tanınan Koyunoğlu, girişimciliğiyle çevresine örnek oldu. Bir patron, girişimci işadamından ziyade bir sevgi ve gönül adamı profili çizen Koyunoğlu, başarıya nasıl ulaşılacağının ipuçlarını da verdi.

DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Murat Koyunoğlu tekstil sektörüne çırak olarak girdi. Askere gidinceye kadar atölyelerde çalıştı. Askerlik dönüşü hayallerinde yaşattığı kendi işini kurarak patronluğa yükseldi. Denizli'de tekstil sektöründe marka olan "Arena Baskı Tekstil" i kurdu.
Daha sonra Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde 2. şubesini de açan Murat Koyunoğlu 2006 yılına kadar tekstil sektöründe çalışmaya devam etti.
2008 yılında mobilya sektörüne geçiş yaptı ve kendi markası "Çözüm Dizayn Mobilya"yı kurdu. Sektörde başarılarıyla öne çıkmayı başaran Koyunoğlu, ilerleyen yıllarda mobilya sektörünün önemli markalarından birinin dikkatini çekti. İzmir'de mobilya şehri olarak bilinen Kısıkköy'de Kelebek Mobilya'nın bayiliğini aldı. Artık kurumsal bir markanın temsilcisi olmuştu. Kısıkköy Kelebek bayiliğinden 2 yıl sonra Aliağa Doğtaş bayiliğini aldı. Daha sonra İzmir Balçova'daki İzmir'in tek katlı en büyük mobilya mağazası olan Kelebek mağazasını açtı.

İŞİMİ SEVGİ VE TUTKUYLA YAPIYORUM

Perakende satışta kendi mağazaları ile büyüyeceklerini belirten Koyunoğlu, Türkiye'de bir numara ve mobilya sektöründe ilk akla gelen marka olmayı hedeflediklerini söyledi. Koyunoğlu, "Bir hayat tarzı yaşam felsefesi sunarak markalaşırsınız. Algılar gerçektir, çünkü insanlar onlara inanırlar. Ne yaptığınız değil, nasıl algılandığınız önemlidir.
Bu alana da kaynak ayırmak zorundasınız" dedi. Faaliyette bulunduğu her sektörde fark yaratan lider markalarla çalışan Murat Koyunoğlu başarısını şu şekilde değerlendirdi:

"Her zaman işimi sevgi ile yaptım. Girdiğim her sektörde en iyisi olmak için çabaladım. İşimi sevgi ile tutku ile yapmak en büyük mutluluğum."

EN BEĞENİLEN ŞİRKETLER İÇİNDE

Çözüm Dizayn Mobilya, bünyesinde bulunan Kısıkköy'deki İzmir ve Ege'nin en büyük Kelebek mağazası, Kelebek - Doğtaş Grubunun yeni konsept, zengin ürün yelpazesi ve büyük showroomu ile müşterilerine değişik alternatifler sunuyor. Yeni evlenen çiftlere bütün mağazalarda sürpriz hediyeler veriliyor. Kelebek Mobilya Capital Dergisinin en beğenilen şirketler listesinde yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19