Öne Çıkanlar gıda İnşaat gölbaşı EİG çanakkale

Özbekistan, sosyal konut inşasında TOKİ'nin deneyimlerinden istifade etmek istiyor

Özbekistan Yatırım ve Dış Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ülkedeki temasları kapsamında Başbakan Yardımcısı, Yatırım ve Dış Ticaret Bakanı Cemşid Hocayev ile bir araya geldi.

Bulut ve Hocayev, işbirliği imkanlarını ele aldı.

Hocayev, görüşmede TOKİ'nin Türk halkı için uygun fiyatlı sosyal konut inşasına yönelik faaliyetlerini çok takdir ettiklerini kaydederek, sosyal konut inşa etme konusunda Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

Bulut ise ortak projelerin hayata geçirilmesi, teknik destek ve sosyal evler inşa etme stratejisi geliştirilmesi konularında Özbekistan ile işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını vurguladı.

Görüşmenin sonunda taraflar, sosyal konut inşa etme konusunda Türkiye'nin deneyimlerinden istifade etmek amacıyla TOKİ ile işbirliğini geliştirmek için ortak bir çalışma grubunun oluşturulması konusunda anlaştı.

Bulut ve beraberindeki heyet, temasları kapsamında yarın ülkede inşa edilmekte olan sosyal konutları yerinde inceleyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.