Öne Çıkanlar ASKER anayasa Taş konut Gürsu

NECMİ İNCE YAZDI;MHP İL BAŞKANI CİHANGİR KALKANCI NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

MHP İL BAŞKANI CİHANGİR KALKANCI NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Bursa’da MHP’de M.Cihangir Kalkacı’nın görevden alındığı ilk kez biz paylaştık.

Bu görevden alma konusu MHP’de şok etkisi oluşturdu.

Bu haberi teyit ettirmek için çok uğraş verdiğimi belirteyim.

Ankara’da ve Bursa’da birçok kişiyle ilgili özel görüşmeler yaptım.

Ve söylenenlerin doğru olduğunu ve haberi Bursa’lılara aktarmış olduk.

MHP Bursa’da 5 yıl önce değişim yaşanarak genç ve ümit vaat eden bir isim olarak Cihangir Kalkancı göreve getirilmişti.

Ama beklenen olmadı…

Bursa’da 5 yıldır MHP İl Başkanlığı görevini yürüten Cihangir Kalkancı, yönetimi ile birlikte MHP Genel Merkezi’nin kararı ile görevden alındı.

Tabiki bu görevden almanın altında MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman’ın başrolde oynadığını iletelim.

Haber kaynaklarım aldığım kulis bilgilerine göre MHP Ankara Genel Merkezinden Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkacı’ya önümüzdeki günlerde yapılacak kongrelerde bazı İlçe Başkanlarını görevden alması gerektiğini söylemişler.

Hatta iddialar odur ki bu görev değişikliklerini MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman’ın bizatihi yaptırdığı söylendi.

İşte Bursa MHP teşkilatlarında başta Osmangazi , Yıldırım ve Nilüfer İlçe Başkanları’nın görevden alınmasıyla ilgili talimatlar sonrasında işler raydan çıkar.

Sonrası da zaten MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı bu baskılardan dolayı Genel Merkezin tarafından görevden alındığı açıklandı.

Cihangir Kalkancı’nın yerine 14 Mayıs'taki 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde 2. Bölge ikinci sıra adayı Muhammet Tekin’in geleceği belirtiliyor.

Kulislerde bu atama ile göreve gelmesi beklenen Muhammet Tekin’in, kongrede aday olup seçimle iş başına geleceği konuşuluyor.

Tabiki bu görevden almayla ilgili geçen sene Ankara’nın göbeğinde işlenen hain saldırı sonrası Şehit edilen Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş yaşanan gelişmelerinde sessiz kalmasının ve süreci yönetemediğinin de etkisi olduğu söyleniyor.

O dönem MHP Bursa İl Başkanı Çihangir Kalkancı’nın süreci iyi yönetemediği ve MHP teşkilatına hakim olamadığından ve bir çok eksiklerinden dolayı da görevden alınmasının etkisi olduğu iddia edildi.

Ne diyelim atamayla gelen atamayla gidiyor…

Sonuçta makamlar kimseye kalmıyor.

Hayat devam ediyor.

Ona göre geride hoş bir seda bırakmak gerekiyor.

TURAN SANCAĞI TEŞKİLATI ÜLKÜCÜ ŞEHİT SİNAN ATEŞ’İ DOĞUM GÜNÜNDE UNUTMADI!

Geçtiğimiz 2022 yılının son gününde Ankara'nın göbeğinde hain bir pusu ile Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Doç.Dr. Sinan Ateş şehit edilmişti.

Olayla ilgili tetiği çekenler yakalanmasa da azmettiren faillerin hala kim olduğu belli olmasa da ailesi ve sevenleri bu cinayetin çözülmesi için adaletin yerine gelmesi için ellerinden geleni yapıyor.

İşte Ülkücü Şehit Sinan Ateş için bugün doğum günü (ad günü) olması hasebiyle Turan Sancağı Teşkilatı Genel Başkanı Halit Gökhan Gül ve teşkilatı program düzenleyerek kabri başında Kur'an Kerim okuyarak sonrasın da aşure ve lokma dağıttı.

Programa ayrıca şehidin Eşi Ayşe Ateş, Ablası Selma Ateş , Babası Musa Ateş ve başta olmak üzere dayıları Halil İbrahim Bozkurt,Mustafa Bozkurt da katıldı. Ayrıca programda Turan Sancağı Teşkilatı Genel Başkanı Yardımcıları Özgür Şahin , Fırat Aktan ve Ülkü Ocakları eski Bursa İl Başkanı Cahit Özdemir'de katıldı. Ayrıca bu yoğun katılımın olduğu programa gelenlerin hepsi Şehit Sinan Ateş'e dua ederek programdan ayrıldılar.

Görülen o ki ülkücü Şehit Sinan Ateş’in cinayetinin azmettiricileri ve varsa siyasi bağı bu kişilerin adalet karşısına çıkıncaya kadar hukuk mücadelesi sevenleri ve ailesi tarafından her zaman gündeme getirileceğini söyleyebiliriz.

Bizlerde bu hunharca işlenen cinayetin azmettiricilerin hukuk karşısında yargılama yapılması ve gerekli cezaların alması için bir an önce kovuşturmanın derinleterek devam etmesini ümit ediyoruz.

En azında şayet bu kişiler yakalanırsa Ateş ailesi ve sevenlerinin gönlü bir nebze huzur bulacağını düşünüyoruz.

Sonuçta adalet bir gün herkese lazım olacaktır.

’’Ey iman edenler, adil şahidler olarak, Allah için, hakkı ayakta tutun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletten alıkoymasın. Adalet yapın.’’

(Maide Süresi 8. Ayet)

Selam ve dua ile,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.