Öne Çıkanlar işsizlik çalıştay Özdilek teşvik TÜRSAB

Necmi İnce Ak Parti Bursa İl Kongresi'nde yaşananları yazdı!

Gazeteci Necmi İnce bugün köşesinde AK Parti Bursa 7. Olağan Kongresi'ni ele aldı.

İnce yazısında kongrenin öncesine ve sonrasına ait bilgilerle birlikte kimsenin yazmaya cesaret edemediği meseleleri gündeme getirdi. Necmi İnce'nin köşe yazısı şu şekilde.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen AK Parti Bursa 7. Olağan Kongresi öncesi listelerin sızdırılıp sızdırılmadığıyla ilgili birçok telefon ve mesaj aldım.

Parti yönetimi katılımın daha yüksek olması için neredeyse son ana kadar listeleri hiçbir şekilde sızdırmadı.

Bilindiği üzere AK Parti Bursa 7. Olağan Kongresi, delege, ilçe teşkilatları ve STK'ların geniş katılımıyla Tofaş Spor Salonu'nda gerçekleşti. Bu kongredeki katılım durumu sosyal medyada eleştirilere sebep oldu.

Salonun korona tedbirlerini aşan doluluk oranı, haklı eleştirileri beraberinde getirdi. Esnafa ait dükkanların kapalı olması , lokantaların restoranların ve çay ocaklarının tedbirlere üst düzey uymaları beklenirken idarecilerin toplu halde gerçekleştirdiği bu kongrenin kalabalık topluluğu haliyle eleştirildi.

Ak Parti Bursa'nın yeni yönetim listesine dönecek olursak büyük sürprizlerin olduğu, bizi aman aman şaşırtacak bir liste ile karşılaşmadığımı söylemek isterim. Listede eski yönetimlerden 10 isim bulunması soru işaretlerimi arttırmadı değil.

Sonuçta başarısız olmuş ve görevden alınmış bir yönetimin yönetici kadrosunda bulunan isimlerin yeni yönetime de girmesi son derece entresan geldi bana.

Eski yönetimde bulunan kişilere görev veren Davut Gürkan için de ‘’Bundan önce yaptığı hatalar ve yapmadığı hizmetlerden ötürü görevden alınan il başkanının düştüğü hatalara mı düşecek?’’ sorusu kafamı kurcaladı.

Hatta 23 Haziran 2020 Salı tarihi aklıma geldi. O gün Büyükşehir İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda Osmangazi’den hiçbir üye önerilmeyince Mustafa Dündar Alinur Aktaş’a: “Liste sabah böyle değildi!..” diyor; Aktaş’ta istihza ile : “Değişmiş demek ki!..” diyor. Mustafa Dündar: “Osmangazi’den kimse yok.” Dedikten son Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş aynı ayaycı ifadeyle: “O öyleymiş demek ki! Değişmiş demek ki! Yıldırım ve Nilüfer o açığı kapatır!..” demişti.

Bu olay aylar sonra çözlümüş gibi görünse de parti içerisindeki yerel bazda üst düzey bu çıkışlar muhalifleri sevindirmişti.

Ak Parti’nin görevden aldığı il başkanı Ayhan Salman’ın belirlediği ilçe başkanları konusu da başka bir muğlak durum.

Madem görevden alınacak başarısız bir başkan var, neden ilçe başkanları bu başarısız il başkanı tarafından belirlendi ve görevlerine devam ediyorlar?

Bakalım mevcut il başkanı Davut Gürkan bu eski isimlerle çalışacak mı? Tam liste de şu şekilde:

Ayrıca Ayhan Salman’ın parti içinde keyfi ihraçları da Ak Parti’nin kan kaybetmesine sebep olmuştu. Tüm bunları göz önüne aldığımızda kongreye telekonferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘KAZANACAĞIZ’ diyerek birlik vurgusu yaptı.

Erdoğan’ın bu ciddi mesajının il ve ilçe başkanlarına olduğunu düşünüyorum. Artık insanları küstürme ve kaybetme üzerine değil; kazanma üzerine bir politika güdülmesi gerektiğinin sinyaliydi bu mesaj.

Kongrede ayrıca Eski Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Eski Bakan Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanı sıra, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi teşkilatları yer aldı.

Bu isimler kongrede konuşma da yaptılar. Özellikle Binali Yıldırım’ın konuşması esnasında temel atma töreninde de hazır bulunduğu hızlı tren akıllara geldi. Bursa’nın sorunları ve hızlı tren konusunda ne Binali Yıldırım’dan ne de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bir müjde gelmemesi beni üzdü.

Erdoğan Antalya’daki kongrede 300 yataklı hastane müjdesi verince bizler de Bursa için özellikle hızlı tren konusunda umutlandık.

Bir müjde bekledik.

Lakin ne yazık ki beklediğimizle kaldık. Bu konuda herhangi  bir ima dahi söz konusu olmadı.

Gelelim Ak Parti Bursa İl Yürütme Kurulu’ndaki isimlere. Malum dün itibariyle onlar da belli oldu.  Bazı sürpriz isimlerin de olduğu listede Ak Parti’nin birlik beraberliği sağlayıp sağlayamayacağını hep beraber göreceğiz.

Ben bunu pek mümkün görmüyorum. Tabiri caizse balık baştan kokar. Sorunları çözmek adına yerel yöneticilerin somut adımlar atmaları gerekiyor. Bu kadroları sadece bürokrasi için değil halk için de kullanmak gerekiyor.

Halk için halkın sorunlarına odaklanmak gerekiyor!

Yunuseli’yle ilgili sürpriz proje açıklanacağına hızlı tren bir çözüme ulaştırılsın, adliye sarayı sorunu çözülsün, Emek-Şehir Hastanesi hattı bitirilsin.

Bursalılar bu sorunların çözülmesini bekliyor, Yunuseli’ndeki projeyi değil!

Bakalım bu kongere sonrası süreçte neler olacak?

Bursa’nın hizmet alması, Bursalıların yüzünün gülmesi noktasında Bursa’nın yeni abisi Efkan Ala ve Davut Gürkan olumlu adımlar mı atacaklar yoksa Bursa’yı makus talihi ile başbaşa mı bırakacaklar hep beraber göreceğiz.

Anahtar Kelimeler:
Necmiince
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.