banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa seramik ipotek ev

MOTOCROSS PİSTİNİN YAPIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Şehirde yaşayan her yaştan bireye hizmet üretmek adına çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Yeniceköy mahallesinde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) yan kısmında bulunan alanda motocross pisti oluşturmak için çalışmalara başladı.

ŞEHRİN TANITIMINA KATKI SUNACAK
Belediye Başkanı Alper Taban, 12 dönümlük alanda yapımı süren pisti yerinde inceledi. Burada bir açıklama da yapan Taban, “Artık ramazana sayılı günler kala bir yandan ramazanla ilgili hazırlıkları tamamlamaya çalışıyoruz, yine bir yandan da şehir adına kazanımlar elde etmek için yürüttüğümüz çalışma ve faaliyetler var. Bu faaliyetlerden bir tanesi de yine Yenice’de DOSTUM merkezimizin yan bölümünde hazırladığımız pist. Burada bir saha oluşturarak sporseverlerin dikkatini çekmek ve onların kullanımına sunmak adına hazırlıklar yapıyoruz. Burada gerçekten arkadaşlarımız yaptıkları çalışmalar neticesinde gerekli toprak dolgularını ihtiyaca göre hazırlayarak burada güzel bir parkur oluşturmaya çalışıyorlar. Gelecekte motocross yarışmaları olabilir, off-road olabilir, farklı yarışmalar, bölgesel ve ulusal anlamda etkinlikler olabilir. Bundan hem İnegöl’ümüz fayda sağlasın hem de bu sporla uğraşan arkadaşlarımız fayda sağlasın. Şehrin tanıtımı adına da katkı sunar diye düşünüyorum. Belediye olarak her zaman vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçlarını analiz ederek adımlar atıyoruz. Nihayetinde bu işin profesyonelleri var. Biz burada yaptığımız faaliyetle tüm kesimleri buraya davet etmiş olacağız” dedi.

Çalışma hakkında teknik bilgiler de veren Taban, “Bugünde Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından dostum tesisleri içerisinde 12 dönümlük bir alanda motocross pist çalışması yapılmaktadır. Çalışma kapsamında 850 m motocros pisti yapılmakta olup pist üzerinde 2 adet rampa bulunmaktadır. Burada yapılan çalışma ile toplamda 200 kamyon, 3000 m3 hafriyat toprağı ile dolgu yapılmaktadır. 1 kamyon duvar taşı ve 2 kamyon çıkma lastik alana götürülerek yerleştirilmiştir. Yükleyici kepçe, greyder ve 9 kamyon ile çalışmalar yürütülmektedir. Burada hayata geçireceğimiz pist ile motocross, ATV ve off road gösterilerine ev sahipliği yapacağız. Tüm adrenalin tutkunlarımızı buraya bekliyoruz. İnegöl artık tüm değerleriyle, markalarıyla, yeni unsurlarla turizmde yıldızı parlayan bir merkez olsun istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19