Öne Çıkanlar ASKER anayasa Gürsu Taş konut

İsrail, 85 günde Gazze Şeridi'nde 65 bin konutu tamamen yıktı

Açıklamada, 31 Aralık'ın, "Filistinli Gazetecilerle Dayanışma Günü" olduğu hatırlatılarak, İsrail'in asılsız anlatılarını boşa çıkaran Filistinli kahraman gazetecileri öldürmesi, yaralaması ve alıkoymasına tepki amacıyla Aksa Şehitleri Hastanesinde gösteri düzenleneceği kaydedildi.

Uluslararası kuruluşların, bölgeye yardımların ulaştırılması konusunda üzerlerine düşen rolü yerine getirmemesi nedeniyle Gazze ile Kuzey Gazze vilayetlerinde 800 bin kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Sivillere ve hastanelere yönelik saldırılar

Açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 85 gündür sürdürdüğü saldırılarda en az 9 bini çocuk, 6 bin 450'si kadın olmak üzere 21 bin 672 kişinin öldürüldüğü, 56 bin 165 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ölenlerden 312'sinin sağlık çalışanı, 40'ının sivil savunma personeli ve 106'sının gazeteci olduğu bilgisi paylaşıldı.

Saldırılarda enkaz altında kalan ve hala cenazelerine ulaşılamayan 7 bin kişinin olduğu kaydedildi.

İsrail güçlerinin şu ana kadar en az 101'i doktor ve sağlık personeli, 10'u gazeteci olmak üzere 2 bin 600 kişiyi alıkoyduğu bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.