banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa seramik ipotek ev

Gayrimenkul satışında rekor rakam!

Bu rakamlar ile tapu işlem sayılarında ve elde edilen gelirlerde tüm zamanların rekorunun kırıldığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Eylül’de 271 bin, Ekim’de 243 bin, Kasım ayında ise 222 bin olan gayrimenkul satışlarında düşüş maalesef devam ediyor. Lakin yıllık kümülatif gayrimenkul satışlarına baktığımızda şimdiden rekor kırıldı diyebiliriz” dedi.

En Yüksek Memnuniyet Gayrimenkulde

Türkiye Hanehalkı Finansal Algı ve Tutum Araştırması 2020 sonuçlarını da değerlendiren Özelmacıklı “Sonuçlara göre memnuniyet seviyesi en yüksek yatırım aracı %81 ile gayrimenkul yatırımları oldu. En çok tercih edilebilecek yatırım araçlarında ise 100 bin TL’si olanlar %23 oranında, 250 bin TL’si olanlar ise %54 oranında gayrimenkulü tercih ediyorlar. Yatırım kararlarında ise en etkin kişilerin ise aile ve akrabalar olduğu tespit edilmiş” dedi.

Nedenler Farklı Amaç Aynı

Başımı sokacak bir evim var düşüncesinden, dünyada mekan sözüne kadar gayrimenkule bakış açısının farklı olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü “Ev satın almak birikimin değerlendirilmesi için en çok tercih edilen yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Çocuklu aileler ev yatırımını aynı zamanda bir miras unsuru olarak da görüyor hatta çocuklarına bir ev bırakmak bir ebeveyn görevi olarak değerlendiriliyor. Arsa yatırımı ise toplumsal olarak toprak ile kurulan bağın göstergesi olarak görülüyor. Ayrıca gayrimenkul almak tasarruf etme nedenlerinin de %26 ile en başında geliyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
GayrımenkulSatışFiyat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19