Öne Çıkanlar emlakçı şiddet kont Turgut çalıştay

Ev Sahipleri ve Kiracılara Kötü Haber!

Apartman aidatı rakamları özellikle de markalı konut projelerinde büyük tartışmalar yaratmaya devam ederken GABORAS Gayrimenkul Borsası 5 Büyükşehir Konut Aidat Raporu araştırma verileri açıklandı. Açıklanan raporda yer alan verilere göre Türkiye'de her ay 1 milyar 264 milyon lirayı aşan tutarda aidat ödemesi yapılırken ödenen rakamlar arasında da büyük farklar bulunuyor. 

MARKALI KONUT PROJELERİ AYLIK AİDAT RAKAMLARI İLE CEP YAKIYOR! 

Normal binalarda oturan vatandaşlar aylık ortalama 30 TL aidat parası öderken yüzme havuzu, özel güvenlik görevlisi gibi lüks özellikler sunan markalı konut projelerinde bu rakam bin lirayı dahi aşarak aylık kira fiyatları ile yarışır hale geliyor. Pandemi döneminde zorunlu kısıtlama kararları ve tedbirler nedeni ile hamam, spor salonu, kapalı yüzme havuzu, restoran ve kafe gibi ortak kullanım alanlarının kapatılmasın rağmen markalı konut projelerinin aylık aidat ücreti fiyatlarında yükseliş yaşanmaya devam etmesi tepki çekti. 

AİDAT ÜCRETİ EN YÜKSEK İLÇE BEYKOZ OLDU

Aylık aidat ücretleri baz alındığında konut başına düşen ortalama aidat bedeli 600 TL olarak belirlenen Beykoz en pahalı ilçe olurken Sarıyer 500 TL aidat ücreti ile ikinci ve İzmir Urla ise 300 lira ile 3. sırada yer aldı. İzmir'de en fazla aidat ödeyen ilçe Urla olurken, İstanbul'da Beykoz, Ankara'da Çankaya ve Antalya'da da Alanya ilçeleri oldu. 

Aidat rakamları pandemi dönemi sonrasında Türkiye geneli ortalaması üzerinden yüzde 12 artış gösterdi. 

Anahtar Kelimeler:
PandemiEv SahipKiracı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.