Öne Çıkanlar İnşaat EİG gıda gölbaşı çanakkale

Eskişehir'de İlk Çeyrekte 4 Bin 552 Konut Satıldı

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Eskişehir'de bu yılın ilk çeyreğinde toplam 4 bin 552 adet konut satıldı. Mart ayında Türkiye genelinde satılan konut sayısı bir önceki yıla göre yüzde 214 azalarak 105 bin 476 oldu. Eskişehir'de ise Mart ayında bin 797 adet konut satıldı ve son iki yılda konut satışında yükseliş devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan verilere göre, Eskişehir'de bu yılın ilk çeyreğinde toplam 4 bin 552 adet konut satıldı.

TÜİK tarafından ülke genelinde Mart ayında satılan konut sayısı açıklandı. Yayımlanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,4 azalarak, satılan konut sayısı 105 bin 476 oldu. Eskişehir genelinde konut satışları Mart ayında, 2022 Mart ayına göre yüzde 4,7 oranında azalarak bin 797 adet oldu. Eskişehir'de son iki yıl baz alındığında konut satışında yükseliş devam ediyor. 2021 yılında 21 bin 691 adet konut satışı olan Eskişehir'de, geçen yıl bu sayı 22 bin 309'a yükseldi. Eskişehir'de bu yılın ilk çeyreğinde toplam 4 bin 552 adet konut satılması ise dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.