Öne Çıkanlar ÇELİKLER Tarım NEZİR yıkık veya acil yıkılacak konut bulunuyor Ukrayna Projesinde Doğuş İnşaat - Workindo İş Birliği

ERİŞİM PLATFORMLARI VE MOBİL BAKIM ATÖLYELERİ ENERJİ ARZINA KATMA DEĞER SAĞLIYOR

Ülke Enerji, Türkiye’nin rüzgar enerjisi sektörüne inovatif çözümler kazandırma hedefini kararlılıkla sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl sonunda platform üreticisi Käufer’in temsilciliğini alan Ülke Enerji, kule ve kanat onarımları için yüksekte çalışma platformları ve tam donanımlı mobil bakım atölyelerini bünyesine kazandırarak bu alanda yatırımlarına devam ediyor. Rüzgardan enerji üretimi konusunda verimliliği maksimum seviyeye çıkartacak olan bu yatırımlar, sektör ortaklarının da ihtiyaçlarına önemli derecede katkılar sağlıyor.

Zaman, Maliyet ve Yüksek Güvenlik Sağlıyor

Rüzgar türbinlerinde gerekecek her türlü bakım ve onarım işlemi için altyapılarını daima hazır tuttuklarını belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, “Kule ve kanat onarımları için alışılmış planlarda, ya vinç çözümleri ile maliyet ve süre açısından yüksek bedellere katlanılmakta ya da iple erişim yöntemi ile iş çıktılarındaki kaliteyi riske atan formüller izlenmekteydi.” ifadelerinde bulunuyor ve ekliyor: “Türbinlerin tüm dış bakım ve servis işleri için en uygun çözüm olan yüksekte çalışma platformları sayesinde Ülke Enerji’nin hizmet verdiği yatırımcı ve rüzgar türbini üreticileri, bir işlem için birden çok tedarikçi ile çalışma zorunluluğundan kurtulmuş oldu. Ayrıca çalışma ortamının platform olması sayesinde tek hasarla aynı anda birden fazla teknisyen de ilgilenebiliyor. Bu durum da firmalara zaman, maliyet ve çalışma şartlarının güvenliği bakımından büyük faydalar sağlıyor. Türbinlerin bakımı için gereken duruş süresini de kısaltan yüksekte çalışma platformları, bu sayede üretim sürekliliğine de etkinlik katarak birden çok alanda faydasını ortaya koyuyor.”

Türbinlere Anında Müdahale Ediliyor

Mobil bakım atölyelerinin, tam donanımlı bir çalışma ortamı için Ülke Enerji Operasyon ekibine zaman kazandıran önemli bir faktör olduğunu belirten Ali Aydın, olası her türlü hasarda gerekecek tüm materyal ve ekipmanın hazır bulundurulduğu 3 adet mobil bakım atölyesi ile hızlı intikal ve operasyon lokasyonun da işlemlerin bir an önce tamamlanması için gereken şartları sağladıklarını söylüyor. Aydın, “Sahadan ayrılmaya gerek olmadan ilgili hasarı bir an önce giderip, türbinin yeniden çalışması için en uygun işlemi tek seferde gerçekleştiriyoruz. Bu açıdan donanımın çeşitliliği kritik. Öte yandan mobil bakım atölyelerinden sorumlu yerli teknik kadromuzun global standartlara göre belirlenmiş çalışma metotları ve kanat üretimi işleri gibi doğrudan saha ile ilgili tecrübesi de tüm projelerimizde olduğu gibi kanat ve kule operasyonlarımıza yüksek değer katıyor.” açıklamalarında bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.