Öne Çıkanlar çalıştay işsizlik teşvik Özdilek TÜRSAB

Dönüştürmemiz gereken 6.7 milyon konut var

 İzmir’de deprem sonrası yol haritasını açıklayan Erdoğan, dün AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda özetle şunları söyledi:

ÖNÜMÜZDEKİ YIL TESLİM EDİLECEK

“Deprem anından itibaren arama kurtarma enkaz kaldırma, hasar tespiti ve sağlık hizmetleriyle, barınma ve gıda destekleriyle depremzedelerin tüm ihtiyaçları eksiksiz karşılanmıştır. Bakan arkadaşlarımız, STK’larımız hepsi bölgede seferber olarak, bu işi yakından takip etmişlerdir. Tüm kamu ve STK mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Bir ay içinde deprem konutlarının yapımına başlayacağız. Önümüzdeki yıl hak sahiplerine evleri teslim edeceğiz. Yol haritamız bu.

BİLMEDİĞİN İŞTE NİYE KONUŞURSUN

Ana muhalefetin başındaki zat, 5. gün yaptığı turistik ziyarette ‘5 gün oldu, hâlâ enkazlar kaldırılmadı’ diyor. Eğer enkaz kaldırmada bir yarışın içine girilmiş olsaydı, 5. gün enkaz altından o yavru nasıl çıkarılacaktı? Bir işi bilirsin konuşursun ama bilmediğin iş hakkında niye konuşursun? Sus da adam sansınlar. İzmir milletvekilisin şöyle bir uğrayıp, günübirlik gidip dönüyorsun. Senin orada başından sonuna kadar kalman lazım. ‘Bir tane Kızılay çadırı görmedim’ demişti, Elazığ’da. Burayla ilgili de Kızılay’a verdiler veriştirdiler. Kızılay, AFAD orada 4 bine yakın çadırla hazırdı.

1.4 MİLYON M2 İNŞAAT ALANI

Biz gelene kadar sadece 43 bin konut yapan TOKİ’nin 18 yılda tamamladığı ve halen inşa ettiği 975 bin konut bu alanda devrimdir. Ancak hâlâ dönüştürmemiz gereken 6.7 milyon konut bulunuyor. İzmir’de depremin olduğu bölge sulak bir bölge. Tarım-ormancılığa ait bölgeyi yapılacak konutlara tahsis ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız 1.4 milyon metrekare alanda inşaata başlayacak. Öncelikli olarak belirlediğimiz 1.5 milyon konutu önümüzdeki 5 senede inşa etmek istiyoruz. TOKİ ile bu yıl 100 bin konut inşaatına başlamıştık. Önümüzdeki yıl da 100 bin konuta başlıyoruz. Riskli yapı tespiti yapılan 1.5 milyon yapı için kentsel dönüşüm çalışmaları için vatandaşlarımıza 15.5 milyar liralık destek verdik.

KAMU İMKÂNLARIYLA OLACAK İŞ DEĞİL

İstanbul başta, deprem riski yüksek illerimizde bu süreci hızlandırmamız gerektiği anlaşılıyor. Bu sadece kamunun imkânlarıyla olacak bir iş değildir. Milletimizin de oturduğu binanın depreme dayanıklılığını tespit ettirmesi, gerekiyorsa kendisi de üzerine biraz koyarak hızla sağlam yapı inşası için harekete geçmesi gerekiyor.”

Anahtar Kelimeler:
KonutIzmirDönüşüm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.