Öne Çıkanlar İmar banyo

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki: İstanbul'un konut dönüşümünü hızlandıracağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kentsel Dönüşüm Yasası ile ilgili süreci değerlendiren Özhaseki, ülkedeki sağlıksız yapı stokunu yenilemekte kararlı olduklarını vurguladı.

"İnşallah önümüzdeki günlerde Meclis'ten büyük bir destek alarak yasalaşacağını düşünüyorum. Yasa yürürlüğe girer girmez İstanbul ve Marmara’nın dönüşümünü bir an evvel hızlandıracağız."

"DEPREM BÖLGESİNDE İNŞASI BİTEN 50 BİN KONUT ARALIKTA TESLİM EDİLECEK"

'Kentsel Dönüşüm Başkanlığı' aracılığıyla dönüşüm sürecinin hızlanacağını söyleyen Bakan Özhaseki, sözü deprem bölgesindeki çalışmalara getirdi.

Bölgede 200 bin konutun inşasının hızla devam ettiğini belirten Özhaseki teslimat için tarih verdi.

"Şu anda yaklaşık 50 bin kadar konut ve köy evimizin inşaatını bitirmek üzereyiz. İnşallah aralık ayında Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte biten konutlarımızı hak sahiplerine teslim edeceğiz."

"İNŞAAT MALİYETLERİNDE FAHİŞ FİYAT VE FIRSATÇILIĞIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ"

Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde inşaat maliyetlerinin artışı ile ilgili de konuştu, 'kanuni düzenleme' sinyali verdi.

"Geçtiğimiz günlerde bölgede faaliyet gösteren beton firmalarıyla da bir toplantı gerçekleştirmiştik. Toplantıda, depremzedelerin mağdur edilmesine izin vermeyeceğimizi, inşa süreçlerinin fahiş fiyat artışlarıyla aksamasına asla müsaade etmeyeceğimizi vurgulamıştık. Gerekirse kanuni düzenleme ile bu fırsatçılığın önüne geçeceğimizi belirttik."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.