banner18
Öne Çıkanlar 46 karne 12 kent Nasır Yıldız

BVHO: Yıpranma payı veteriner hekimlerin hakkıdır

         Türk Veteriner Hekimler Birliği'nin ikinci bölge toplantısında, mesleki sorunlar başta olmak üzere;  hayvan sağlığı, refahı, ıslah ve beslenmesi, uygulanan hayvancılık politikaları, (desteklemeler, ithalat, kamu yapılanması gibi ) ve 3. Tarım Şurası gibi sektörü yakından ilgilendiren çeşitli konular ele alınarak çeşitli çözüm önerileri görüşüldü. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla da hayvan hareketleri, hayvan hastalıkları, hayvanlardan insanlara bulaşan zoonotik hastalıklar, Veteriner Halk Sağlığı, gıda güvenliği, çevre sağlığı ve sahipsiz sokak hayvanları, sayıları hızla artarak kaliteyi ve istihdamı olumsuz olarak etkileyen Veteriner Fakülteleri gibi konular ile ilgili çözümü ile ilgili neler yapılması gerektiği kararlaştırıldı.

       Bursa Veteriner Hekimler Odası adına yönetim kurulu başkanı Vet.Hek.Hüseyin Bolten ve genel sekreter Vet.Hek.Melike Baysalın katıldığı toplantıda, Bursa Veteriner Hekimler Odası, e reçete ve İTS başta olmak üzere elektronik takip sistemlerinin meslekte yarattığı tahribat, veteriner hekimlerin en önemli hak kayıplarından biri olan yıpranma payı,  gıda sektöründeki veteriner hekimlerin sorunlarına özel olarak vurgu yapılarak, bunun yanı sıra yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle gündemde olması gereken gıda güvenliği ile ilgili olarak Bursa Veteriner Hekimler Odası’nın çalışmaları paylaşıldı.

        Veteriner hekimliğin, hem hayvan sağlığının korunması ve tedavisinde, hem de zoonozlar konusunda tek bariyerin veteriner hekim olması nedeniyle, mesleğin toplum sağlığındaki önemine dikkat çekilerek, açılan çok sayıda fakülte yerine az sayıda nitelikli eğitimin verildiği fakültelere ihtiyaç olduğuna vurgu yapıldı.

        Toplantı sonrası açıklama yapan Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hüseyin Bolten ''Yapılan bu toplantıların, mesleki dayanışmaya, veteriner hekimliğin yükselen bir değer olmasına, ülke ekonomisine katkı vermesini umuyor, Bursa Veteriner Hekimler Odası olarak mesleğe katkı koyacak her türlü çalışmayı destekleyeceğimizi beyan ediyoruz'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19