banner18
Öne Çıkanlar koronavirüs manşetx necmiince ORTABAĞLAR Yapı

BÜYÜKŞEHİR’İN KENT GEZİLERİ KIŞ AYLARINDA DA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’te hem vatandaşların sosyalleşerek yaşadığı kenti yakından tanımasına imkân veren hem de yerel esnafın ekonomisine destek olmak amacıyla yaz aylarından itibaren düzenlediği kent gezileri, kış aylarında da yoğun ilgi görüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Başkent’in 15 ilçesine haftanın belirli günlerinde vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda otobüslerle gerçekleştirilen ücretsiz kent gezilerine haziran ayından bugüne kadar 8 bin 778 kişi katıldı.

BAŞKENTLİLER KADAR YABANCILAR DA GEZİLERE KATILIYOR

Başkent 153 üzerinden yapılan başvurularla düzenlenen kent gezilerine ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü Gezi Sorumlusu Tülay Doğan, “Kent gezilerimiz kışın da devam ediyor. Ankaralı misafirlerimize Başkent’in ilçelerini gezdiriyoruz. Gezilerimiz vatandaşlardan gelen talep üzerine devam ediyor. İlçelerimizin geleneksel örf ve adetlerini, kültürel miraslarını burada vatandaşlarla buluşturuyoruz. Herkesi bekliyoruz” dedi.

Turistlerin de kent gezilerine katıldığını vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Osmanlı Aile Yaşam Merkezi Kadınlar Lokali Türkçe Eğitmeni Emel Akdoğan, “Özellikle yabancı uyruklu öğrenciler kültür aktarımı için gezilerimize katılıyor. Güzel bir gün geçirirken Başkent’i tanıma fırsatı da buluyorlar” diye konuştu.

YÖRESEL PAZARLAR GEZİLİYOR, YEREL ESNAF DA KAZANIYOR

Büyükşehir Belediyesinin 8 Aralık’ta düzenlediği gezi programında Beypazarı Bağ Evi’nde yapılan kahvaltının ardından Tarihi Kent Müzesi’nden yöresel ürünlerin satıldığı pazarlara kadar birçok yeri ziyaret eden vatandaşlar bir yandan yaşadıkları kenti yakından tanıma fırsatı bulurken bir yandan da yerel esnaftan alışveriş yaptı.

Kent gezilerine katılarak aynı zamanda sosyalleştiklerini ifade eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz hizmetinden duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdiler:

-Fatma Yıldız: “Beypazarı çok güzel. Bağ Evi’ni gezdik, kahvaltımızı yaptık. Gezimiz güzel geçti. Daha önce Çamlıdere’ye gittim orada da çok mutlu oldum. Kışın da programların devam etmesinden çok memnunuz. Nereye götürürse Büyükşehir Belediyesi oraya gideriz. Ben çok seviyorum gezmeyi. Çok eğleniyoruz.”

-Nafiye Nezir: “Büyükşehir Belediyemiz sayesinde geliyoruz, geziyoruz. Daha önce Çamlıdere ve Polatlı gezisine de katılmıştım. Neresi denk gelirse devam ediyoruz. Bugün de Beypazarı’nı tanıyoruz.”

-Nadya Ahmet: “Çok güzel Beypazarı, iyi ki geldik. Teşekkür ederiz.”

-Muhammed Gele: “Beypazarı’nın her yerini gezdirdiler, çok memnunuz.”

-Mateche Soumia: “Farslıyım. Çok güzelmiş Beypazarı, çok beğendim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19