banner18
Öne Çıkanlar 46 karne 12 kent Nasır Yıldız

BURSASPOR BAŞKANINI ARIYOR

Bu köşe yazımda, Bursaspor’un durumunu ve başkan adaylarını değerlendireceğim. Evet mevcutta şuan bir başkan var yani Erkan Kamal. Mevcutta başkan ama önümüzdeki aylarda Mayıs ayında yapılacak kongrede birbirinden önemli adaylar konuşulmaya başlandı. Bunları sizin için değerlendireceğim. 

Bursaspor şampiyon olmayı başarmış nadir Anadolu takımlarından bir tanesi. Maalesef bununla ilgilide Bursaspor’a sahip çıkma noktasında iş adamları olsun, siyasetçiler olsun herkes bir kenara çekildi. Yani taşın altına kimse elini koymadı. Ve bu arada da Erkan Kamat tüm bu borçlar içerisinde göreve geldi.  Şu anda toplamda 500 milyonluk borcu var Bursaspor’un. Bu süreçte tabi takım ikinci lig de ama içerik olarak bakıyorsunuz birbirinden önemli sıkıntıları var Bursaspor’un.

Bursaspor’a neden sahip çıkılmıyor?

En önemli konulardan bir tanesi de bu ki bununla ilgili önümüzdeki Mayıs ayında da olacak kongre ile ilgili de birbirinden önemli adaylar var. Bursaspor’da başta iş dünyası ve siyasetçiler noktasında ortak konsorsiyum oluşturulması lazım. Bursa’da iş dünyasında BTSO, BOSAB, ORGANİZE SANAYİLER başta olmak üzere Bursaspor’a vefa borcu olan ve ekmeğini Bursa’dan kazanan iş adamlarının oturup herkes 3 milyon 5 milyon ne kadar verebiliyorsa vermeli. İş adamlarının desteği ile güçlü bir yönetim oluşturulup, Bursaspor’un borcu ödenerek ve tabi ki ikinci lig den birinci lig e çıkması için güçlü adımlar atılması gerekiyor. Bursaspor hiç hak etmediği bir konumda. Bundan önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor’a yakışan bir stat yaptı. Stadın içerisinde birçok eksiklik var onların tamamlanması gerekiyor. Mevcutta gelen başkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ göreve geleli 3 yılı geçecek.  Neredeyse 4. yıla gidiyoruz. Hala timsahın kafası yok!

Herkes yoldan gelip geçerken Timsah mı bu neye beziyor eleştirileri yapılıyor ki şu anda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin mali bütçesi hangi aşamada onu da bilmiyoruz. Sosyal medyadan defalarca yazıyorum, köşe yazılarımızda belirtiyorum. Bir basın toplantısı yapın 5 milyar eski parayla 5 kat trilyon Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borcu vardı. İddialara göre 10 milyar olduğu söyleniyor. Yani eski parayla  10 kat trilyon  olduğu söyleniyor.

Peki bu paralarla ne yapıldı?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş icraat olarak bundan önceki Bursa Büyükşehir belediye başkanı Recep Altepenin yaptığı icraatları ya kiraladı, ya sattı ya da yıktı.  Ortada ne var hiçbir şey yok?

Tam tersine Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 2 kat arttı!

Evet Bursaspor konusuna geri dönecek olursak, başkan Erkan Kamat önümüzdeki Mayıs ayında muhtelemen başkan adayı olmayacak. Kendisi şu ana kadar çok başarılı bir performans çizemedi. Takımın gidişatı da belli. Tabi mali veriler kötü.  Yani hiçbir başkan şunu söyleyemez, ‘’ben gelirken şu kadar borç vardı’’, o zaman aday olmayacaksınız aynı bu eleştiriyi Alinur AKTAŞ’da geldiğinde eski belediye başkanı Recep Altepe’ye şu kadar borcu vardı belediyenin.  Şu anda 10 milyar eski parayla büyükşehirin borcu var. Hem borçlu aldım diyorsunuz, hem üstüne borç katarak yolunuza devam ediyorsunuz.

Şimdiki başkan Erkan Kamat bu borcun olduğunu biliyordunuz. Bursaspor’un kısa vadeli 308 milyon, uzun vadeli 120 milyon, totalde 420 milyon borcu var.  Yani faizler işte 1 yıllık şu bu koyduğunuz zaman Bursaspor’un 500 milyon borcu var.  Ha bu borcu kimler yaptı,  hukuk karşısında bunlar neden gerekli cezaları almıyor,  bunları sormak gerek.  Usulsüzlük yapan varsa hukuk karşısında cezasını çeksin.  

Bursaspor ayağa kalkabilecek mi?

Biliyorsunuz bundan önce ki yıllarda eskilerde Bursaspor için dolar düşer Bursaspor düşmez denirdi. Bursaspor ne zaman yükselişe geçecek?  Fenerbahçe’de önemli iş adamları futbolcu transfer ediyorlar.  Kendi ceplerinden veriyorlar.  Yani şehre aidiyet borcu olanların bunu yapması gerekiyor. Bursaspor’a da bir tane iş adamımız futbolcu transfer etsin, borcunu ödesin,  ödememesi mi gerekiyor?  Hayır ödeyecek ama bu ödemelerin oluşturulacak güçlü bir konsersiyum içinde yapılması gerekiyor.  Bursaspor başkan adaylığı için en son Emin Adanur adaylığını açıkladı. Kendisi hem inşaatçı, hem de medyacı bir meslektaşımız. Açıklamasında, başkan olursa 40 milyon para vereceğini taahhüt etti ve ondan daha fazla para verecek olan varsa çekileceğini de söyledi.

Emin Adanur başarılı olur mu olmaz mı? Tabi ki bilemeyiz. Bunu o göreve gelirse yapacağı icraatlarla görüceğiz ama Bursaspor’un içinde bulunduğu bu mali krizde tabi genç bir isim olarak başarılı olabilir mi? Bunu kendisine görev verilirse göreceğiz .

Ali Ay aday olacak mı?

Son günlerde Bursaspor’un gerçekleştirilecek kongresinde eski başkan Ali Ay’ın tekrar aday olacağı iddia ediliyor.  Ayrıca sürpriz bir işadamının da Bursaspor’a başkan adayı olabileceği iddia ediliyor. Bu iş adamının gerek Ankara’da gerekte Bursa’da çok sevildiği ve yönetimini çok güçlü isimlerden oluşturulacağı iddia ediliyor. İlerleyen günlerde sürpriz gelişmeleri de köşemden size aktarmaya devam edeceğim.

Selam ve DUA ile

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19