Öne Çıkanlar ASKER anayasa Taş konut Gürsu

Bakan Özhaseki: Şu anda 500’e yakın hareketli fay hattı var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi programa katılmak için geldiği Yalova’da ilk olarak Yalova Valiliği’ni ziyaret etti. Bakan Özhaseki, sonrasında da Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Özhaseki, en önemli işlerinin kentsel dönüşüm olduğunu anlattı.

"TÜRKİYE BİR DEPREM ÜLKESİ"

Bir taraftan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sararken bir yandan da İstanbul olmak üzere Marmara havzasındaki bütün şehirleri depreme dirençli hale getirmek için büyük bir mücadele içinde olduklarını belirterek, “Her fırsatta altını çizerek ifade ediyorum ki depremin en ağır hasarlarının yaşandığı bir şehirde olduğumuz için bunu söylemekte de fayda var diye düşünüyorum. Türkiye bir deprem ülkesi. Şu anda 500’e yakın hareketli fay hattı var. Bunların nerede, ne zaman kırılacağını, nasıl bir zarar vereceğini kestiremiyoruz. O yüzden bize düşen şey bir an önce kentlerimizi depreme dirençli hale getirebilmek. Eğer bir belediye başkanı kendini vazife süresi içinde ve bittiğinde müsterih olarak kenara çekilmeyi düşünüyorsa, elini vicdanına koyduğunda, geriye doğru baktığında, ‘Evet şehrimi depreme ne kadar hazırladım, ne kadar kentsel dönüşüm işinde başarılı oldum’ diye mutlaka düşünmesi gerektiğini ben ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.