Öne Çıkanlar ASKER Gürsu anayasa Taş konut

Yıl sonunda 1.4 milyon konut satışı bekleniyor

Yıla iyi başlayan konut satışlarının pandemi nedeniyle Nisan ve Mayıs aylarında gerilediğini söyleyen Akkuş, Haziran'da başlatılan düşük kredili konut kredisi desteğinin, kampanyaların ve normalleşme adımlarının sektöre tekrar hareketlilik getirdiğini belirtti. Akkuş, sadece 3 aylık Haziran- Ağustos döneminde ülke genelinde 590 bin adet konut satıldığını anlattı. Yılın 8 ayında 2019'un aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 42.6'lık artış yaşandığını ve 1 milyon 25 bin adede ulaşıldığını vurgulayan Akkuş, bu dönemde ipotekli konut satışının yüzde 263.7 yükselerek 473 bin 144'e yükseldiğini bildirdi. Akkuş, ipotekli konut satışlarındaki rekor artışın düşük kredili destek kampanyasının en büyük göstergesi olduğunu kaydederek, "Müteahhitler ellerindeki stokların çoğunu tüketti. Şimdi 2021 projeleri raflardan inmeye başladı" dedi.

FİYATLAR CEZBEDİYOR
Projelerde fiyat artışının satış rakamlarına yansıtılmadığını dile getiren Akkuş, bunun da alıcıyı cezbettiğini, ancak yeni projelerde bu fiyatların görülmeyebileceğini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.