Öne Çıkanlar çalıştay işsizlik Hatay Kumluda 303 ve Arsuzda 1186 deprem konutu inşa ediliyor Konut satışları azaldı İzmirli depremzedelere 3 bin 887 konut daha teslim edildi

Yeni nesil kooperatifle 1.500 lira taksitli konut imkanı

Yasal düzenlemelerle birlikte ‘yeni nesil kooperatif’ anlayışı gelişiyor.

İstanbul Havalimanı bölgesinde doğan yeni konut ihtiyacını karşılamak için kurulan Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi de bu anlayışla hareket ediyor. Kasım 2016’da kurulan kooperatif, şu anda 520 üyeye ulaştı.

Kooperatifin hedefinde önce İstanbul geneline yayılmak, uzun vadede ise Anadolu şehirlerinde proje hayata geçirmek var.

Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, “Şeffaflıktan ödün vermeden uygun fiyata, yüksek standartlarda konut üretimini sürdürülebilir bir şekilde farklı bölgelere taşımayı hedefliyoruz. İnsanlar uygun taksitlerle yüksek standartlarda, kaliteli konut yapılabileceğini bilmeliler" dedi. Projelerde 2+1 daire için giriş aidatı 75 bin lira. 36 ay vade ile ayda 1.500 lira taksit ödeniyor.

Erkut Çavuş,“Yeni sisteme göre tüm üyelerimiz e-Devlet üzerinden kooperatife dair her şeyi istediği an net bir şekilde görebiliyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.