Öne Çıkanlar Karacabey vergi MEDYA fiyt sağlık

Konutta 3 önemli düzenleme için harekete geçildi! İşte fiyatları düşürecek adım!

Geçtiğimiz hafta sosyal konut, orta gelirlilere konut kampanyası ve Hazine arazilerinin tahsisiyle ilgili 3 önemli gelişme kamuoyuna duyuruldu. Yıl sonunda 81 ilde sosyal konut kampanyasının başlatılacağı açıklanırken, Emlak Konut tarafından İstanbul, İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde 25 proje için orta gelirlilere yönelik bir konut kampanyası başlatıldı.

Bunların yanı sıra arsa maliyetlerini düşürecek ve konut fiyatlarını artırmayacak bir çalışma Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek. Bakan Kurum, “Hazine arazilerini bu kapsamda yeni piyasaya sunacağımız atıl arazilerimizi düşük arsa maliyetleriyle konut fiyatını da sabitleyeceğimiz, bir tavan belirleyeceğimiz çalışmayı sektörümüze sunacağız” ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM: FİYATLARI DÜŞÜRECEK DEVRİM NİTELİĞİNDE ADIMLAR ATIYORUZ

Bakan Kurum, ‘konut/kira problemine de neşter vuruyoruz’ diyerek, “Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzle arsa maliyetlerini düşürecek çalışmalar yürütüyor, konut fiyatlarını düşürecek devrim niteliğinde adımlar atıyoruz. Bir yandan Emlak Konut’la başlattığımız yeni konut kampanyasıyla orta gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyor diğer yandan 81 ilimize gönderdiğimiz genelge kapsamında yeni sosyal konut kampanyamızla dar gelirli vatandaşlarımıza yuva imkanları sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.